Marcus Högberg lämnar för spel i NHL
Publicerad: 2024-04-26
Pressmeddelande
Den 29-årige målvakten Marcus Högberg och Linköping Hockey Club går skilda vägar till kommande säsong då Marcus har tackat ja till spel i NHL de närmsta två säsongerna.

29-åriga målvakten Marcus Högberg, född 25 november 1994 i Örebro, med Örebro IS som moderklubb kom till LHC:s organisation inför säsongen 2009/2010 då han började gå på hockeygymnasiet i Linköping. Därefter har karriären innehållit spel i SHL, AHL och NHL. Inför säsongen 2021/2022 var Högberg tillbaka i LHC-målet efter ett par säsonger i Nordamerika och har sedan dess vuxit ut till en nyckelspelare och en av hela ligans mest värdefullaste spelare.

Den 12 mars tidigare i år presenterades en kontraktsförlängning med Marcus som skulle hålla honom kvar i Linköping och Europa till minst 2028. Nu har ett erbjudande från andra sidan Atlanten erbjudits till Marcus Högberg, ett erbjudande som han har valt att tacka ja till.

 

- Det känns så klart kul att få den här chansen igen. Jag var inte riktigt beredd på att något sådant här skulle dyka upp, men är väldigt glad och taggad att få testa mina vingar på den yttersta världseliten igen, säger Högberg och fortsätter:

- Samtidigt har det varit jobbigt och ett tufft beslut att ta. Linköping Hockey Club betyder allt för mig. Alla som jobbar i och runt klubben, alla supportrar, alla partners, mina lagkamrater – det är som en extra familj för mig. Jag har så många jag vill tacka som har varit bidragande till göra mig till den målvakt och person jag är idag.

 

240215 Linköpings målvakt Marcus Högberg under ishockeymatchen i SHL mellan Linköping och Skellefteå den 15 februari 2024 i Linköping. 
Foto: Peter Holgersson / BILDBYRÅN / COP 102 / PH0233
ishockey ice hockey shl svenska hockeyligan swedish hockey league linköping skellefteå PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

 

Sportchef Peter Jakobsson kommenterar enligt följande:

- Det är självklart ett mycket tufft besked för oss att få i det här läget. Samtidigt sker det relativt tidigt vilket gör att vi tämligen omgående kan sätta in en ny plan till verket och gå vidare. Visst blir det ett större jobb för oss att dra, men det är vårt jobb att vara beredda att sådant här kan inträffa när man har väldigt duktiga hockeyspelare omkring sig.

- Samtidigt är vi glada för ”Mackans” skull. Återigen, när målvakter som Marcus Högberg gör avtryck på det sättet han har gjort så får man alltid vara beredd på att det här kan ske. Vi stängde dörren till Schweiz, men att stänga dörrar till NHL är alltid lite svårare då det är en dröm för varje hockeyspelare där ute att få spela där borta.

- Vi har stor respekt för Marcus Högberg och jag hoppas, och tror inte, att det är sista gången vi har sett honom i LHC-tröjan. ”Mackan”, hans familj och hans agent har skött det här extremt professionellt och vi kan inget annat än att önska hela gänget ett stort lycka till framgent.

Följ truppbygget på en och samma plats under våren och sommaren. Klicka här för att komma till sidan "Lagbygge SHL".     

Kommunikationsansvarig Edin Omanovic
Huvudpartners