Förlust i match fyra och utslagna ur slutspelet
Publicerad: 2024-03-28
Matchreferat
Herrarna förlorade under torsdagskvällen den fjärde kvartsfinalen mot Skellefteå inför ett kokande Saab Arena och därmed utslagna ur SM-slutspelet.

Period 1

Matchen inleddes i ett högt tempo mellan lagen inför ett fanatiskt och slutsålt Saab Arena. Såväl LHC som Skellefteå vaskade fram flera farliga målchanser och faktum är att matchbilden kunde svängt över till vilket lag som helst, men perioden förblev mållös.

Period 2

LHC tog tidigt tag i taktpinnen i den andra perioden, framförda av en helt otrolig ljudkuliss inne i Saab Arena. Man var i ärlighetens namn det klart bättre laget och skapade målchans efter målchans vilket skottstatistiken på 17-5 vittnade om.

Trots det stora spel- och målchansövertaget förblev även denna period mållös.

Period 3

I den tredje perioden svänga matchpendeln över någorlunda till gästernas fördel och till slut skulle man även få utdelning då Andreas Johnson gjorde matchens första mål.

LHC chansade med att plocka ut målvakten och av bara farten passade Skellefteå på att utöka sin ledning till 0-2, vilken även blev slutresultatet. Därmed är herrarna utslagna ur årets SM-slutspel.