• Huvudsponsorer

Lör 25 Mar  (1 match)
Tis 28 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tis 26 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Idag  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Sön 05 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Fre 17 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)

"Mange" sköt två poäng till LHC

12 januari 2013 18:17

LHC stod för en bra vändning och besegrade MODO Hockey. Stor matchhjälte blev Magnus Johansson som med sitt första mål för säsongen sköt 3-4 till Linköpings HC.


Inledningen på matchen innehöll bra tempo och vassa målchanser redan i första bytet. Linköpings Carl Söderberg fick ett väldigt bra läge efter en halv minut men sköt i burgaveln. Ytterligare en halv minut senare hade MODOs Morten Madsen en bra styrning framför Christian Engstrand i Linköpings målbur.

Hemmalaget skapade något fler målchanser än LHC under de första tio minuterna av matchen, men det var LHC som lyckades skapa de bästa. Efter tolv minuter fick Joachim Nermark ett friläge, men avslutet från den unge LHC-forwarden gick utanför Bernhard Starkbaums målbur.

Efter sexton minuter kom matchens första utvisning och det var Linköpings Sebastian Karlsson som ådrog sig den. Då passade MODO på att ta ledningen är Mario Kempe lyckades lirka in pucken bakom Engstrand.

I sista minuten fick LHC ett par riktigt bra chanser, men kvitteringspucken lyckades inte leta sig in bakom Starkbaum.

I den andra perioden fick LHC en tidig utvisning och MODO gavs chansen att utöka ledningen. Det lyckades hemmalaget med och det var Jonas Ahnelöv som via en LHC-klubba fick in pucken bakom Engstrand.

Matchen var fortsatt underhållande i den andra perioden och båda lagen skapade bra målchanser. Känslan var att LHC var det lag som låg närmast nästa mål i matchen. Men efter sju minuter utökade MODO sin ledning när Mattias Ritola kom fri och lyfte in pucken bakom Engstrand.

Tre minuter senare reducerade LHC när Pär Arlbrandt lyfte in pucken efter en bra framspelning av Simon Hjalmarsson. LHC spelade bra efter reduceringen och hade flera bra möjligheter till att göra mål utan att få in pucken bakom Starkbaum.

Med en minut kvar fick LHC spela powerplay och därmed en sista chans att reducera ytterligare innan den tredje perioden. Med en sekund kvar av perioden reducerade LHC till 3-2 genom Simon Hjalmarsson och var således endast ett mål bakom inför tredje perioden.

Förutsättningarna inför den tredje perioden var glasklara. Linköping var tvungna att gå framåt för att ge sig själva chansen att ta poäng i matchen. Efter fyra minuter kom också kvitteringen när Patrik Zackrisson hittade nätet med ett stenhårt slagskott.

Linköping fick ännu mer råg i ryggen efter kvitteringen och minuterna efter kvitteringen handlade det mesta om LHC och jakten på ett ledningsmål. Linköping hade det mesta av spelet under den tredje periodens första tio minuter och var det betydligt bättre laget.

När hemmalaget sedan fick powerplay efter tio minuter så lyckades de skapa en farlig chans, i övrigt spelade LHC ett bra boxplay och lyckades hålla bort hemmalaget. LHC fick strax därefter spela ännu ett boxplay när Albin Lorentzon blev utvisa för interference. MODO spelade bättre i sitt andra powerplay för perioden men Andreas Andersson stod för ett par räddningar av högsta klass och såg till att LHC fortfarande hade ett likaläge med sig.

När LHC blev fulltaliga för andra gången kom nästa utvisning, den tredje för LHC inom loppet av fem minuter. LHC klarade av även denna utvisning efter ett väldigt hårt och bra jobb.

Inget av lagen lyckades sedan med att göra mål under resterande tid av perioden och matchen gick därför till ett avgörande i overtime

Efter en och en halv minut i overtime fick LHC spela powerplay och passade då på att ta timeout för att snacka ihop strategin. Det gav resultat när Magnus Johansson gjorde sitt första mål för säsongen och sköt två poäng till LHC.