• Huvudsponsorer

Dam: LHC ställs emot HV71 i kvartsfinalen

22 februari 2016 17:36

Det blir nu ett E4-derby i kvartsfinalen för LHC. Detta stod klart efter att laget valde HV71 som motståndare.


Klockan 16.00 under måndagen var det dags för topp-fyra lagen ifrån Riksserien att välja motståndare inför kvartsfinalen. Linköping valde som andra lag och valet föll på rivalen HV71.

– Det känns bra, det är nära till bortamatchen. Vi har spelat bra mot dem. Vi avslutade serien bra så det är en god form i laget, säger LHC-forwarden Pernilla Winberg.

LHC valde Jönköpingslaget trots att man hade förlorat två av fyra matcher emot HV under serien.

– Det är ett lag som passar oss bra. Vi spelare har sagt lite vad vi tycker, men det var tränarna som tog beslutet. Det är nog bäst så, men de vet även om vad vi tycker, säger Winberg.

Kvartsfinalerna spelas bäst av tre. Den första matchen spelas i Jönköping den andra mars. Match två spelas den femte mars i Linköping och en eventuell tredje match spelas på samma plats dagen efter.

I och med detta väntar ett E4-derby och Winberg är extra taggad inför den uppgiften.

– Det är alltid kul med derby, så det blir extremt kul. Vi måste följa vår plan med att spela hårt, backchecka hårt och sätta chanserna för att vinna, säger hon.

Winberg åkte på en smäll i Riksseriens sista match, men det ska inte vara någon fara inför slutspelet. Hennes form är det heller inget fel på.

– Det är helt ok med skadan. Det känns jättebra med formen, det har rullat på bra nu i slutet så känslan inför slutspelet är god, avslutar Pernilla Winberg.