• Huvudsponsorer

Lör 25 Mar  (1 match)
Tis 28 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tis 26 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Idag  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Sön 05 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Fre 17 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)

LHC besegrade Färjestad med 5-1

4 oktober 2014 18:25

Linköping Hockey Club besegrade Färjestad i Löfbergs Arena på lördagskvällen. Tidiga mål i varje period grundlade segern där Jeff Taffe stack ut poängmässigt med tre assist.


Det var en böljande inledning på den första perioden i Löfbergs Arena. Färjestad skapade ett par chanser direkt i den första minuten, vilka räddades av LHC:s målvakt Marcus Högberg.

En och en halv minut in i perioden tog LHC ledningen i matchen med ett mycket vackert mål. Jeff Taffe skickade iväg en backhandpassning som Jacob Micflikier styrde in på volley.

Hemmalaget Färjestad hade sedan en stark period om ett par minuter där de gick framåt med hög fart och lyckades förlägga en del av spelet i offensiv zon.

Men Linköping tog över mer och mer av spelet under den andra halvan av perioden. LHC skapade de bästa chanserna och var det lag som lyckades etablera längre anfall i Färjestads försvarszon.

Med en halv minut kvar av perioden fick LHC sitt första powerplay i matchen och var nära att utöka ledningen men lyckades inte innan slutsignalen gick för första perioden.

LHC fick ingen utdelning i powerplay i inledningen av den andra perioden, men väl i fem mot fem. Tio sekunder efter att Färjestad blev fulltaliga utökade LHC till 2-0 då Broc Little jobbade fram pucken till Fredric Andersson som sköt ett direktskott som letade sig in bakom Pettersson-Wentzel, med lite hjälp från en FBK-spelares klubba.

Linköping fortsatte på den inslagna vägen efter målet och Färjestad hade problem med gästernas fart och intensitet. Färjestads Tommy Samuelsson var nog inte speciellt nöjd med matchbilden då han valde att ta timeout efter fem och en halv minut.

Färjestad fick ett powerplay strax därefter, men skapade inte speciellt bra chanser och de skott som väl kom till mål räddades av Högberg.

Linköping tog sedan över igen och kontrollerade spelet under slutskedet av andra perioden. Färjestad skapade inte speciellt mycket och LHC hade väldigt god kontroll på spelet.

I den tredje perioden fick LHC åter en bra start. Redan efter 40 sekunder utökade Linköping till 3-0 och återigen var det Jacob Micflikier som gjorde det när han petade in pucken från snäv vinkel.

En minut senare fick LHC två utvisningar i samma sekvens när Broc Little blev utvisad för slashing och Chad Kolarik blev utvisad för osportsligt uppträdande. Därmed fick LHC spelade tre mot fem i två minuter, en uppgift som gästerna klarade på bästa möjliga sätt.

Kort efter att LHC blev fulltaligt drog Färjestads Daniel Gunnarsson på sig en interference-utvisning. LHC utnyttjade sitt powerplay på bästa sätt och utökade ledningen till 4-0 när Jakub Vrana tryckte upp pucken i nättaket efter en fin passning av Jeff Taffe.

Där och då kändes det som att matchen dog lite då de närmast efterföljande minuterna var ett ställningskrig där det inte speciellt mycket åt något av hållen.

I den tionde minuten fick Färjestad lite liv igen när man lyckades reducera ställningen. Junioren Victor Ejdsell fick fritt läge framför Högberg och hittade nätet med ett rappt handledsskott.

Med sex minuter kvar av tredje perioden punkterade LHC matchen när Kent McDonell satte dit sitt första mål för säsongen med ett vasst avslut i powerplay.