• Huvudsponsorer

Jonas Junland har skrivit på för LHC

24 april 2013 17:00

25-årige backen tillika egna produkten Jonas Junland är tillbaka i Linköpings Hockey Club. Efter ett femårigt äventyr som innefattade spel inom S:t Louis Blues organisation, Färjestad, KHL-laget Barys Astana samt finska Pelicans är han tillbaka i klubben där allting började.


– Det känns såklart jätteroligt. Det är kanon att vi kunde komma överens och jag känner väldigt starkt för att komma och spela för LHC. Det var det jag ville mest av allt just nu och jag hoppas på många framgångsrika säsonger framöver, säger Jonas Junland.

Jonas Junland har sedan han lämnade LHC 2008 spelat drygt 150 matcher i AHL samt 50 matcher i KHL vilket har gett honom erfarenhet från spel i internationella toppligor.

– Jonas kommer bli ett bra tillskott med sin erfarenhet från spel i bl.a. AHL och KHL. Han kommer att ha en viktig roll i vårt lagbygge, säger LHCs sportchef Johan Hemlin.

I måndags blev egna produkten Joakim Hagelin klar för spel i LHC. Med Jonas Junland i truppen innebär det att LHC kommer att ha sju egna produkter under säsongen 2013/2014. Jonas Junland har tecknat ett kontrakt som gäller för tre säsonger och därmed sträcker sig över säsongen 2015/2016.