• Huvudsponsorer

Lör 25 Mar  (1 match)
Tis 28 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tis 26 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Idag  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Sön 05 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Fre 17 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)

Andra raka vinsten bärgad!

29 januari 2015 21:30

Linköping Hockey Club tog sin andra raka vinst på torsdagskvällen när Brynäs besegrades med 4-1. Målskyttar för hemmalaget var Magnus Johansson, Jacob Micflikier, Jakub Vrana och Fredric Andersson.


Gästande Brynäs kom ut starkt i den första perioden i Saab Arena och skapade matchens första målchanser. Redan efter en halvminut var det bud på ett ledningsmål när Tim Wallace sköt ett skott som träffade stolpen bakom David Rautio.

LHC jobbade sig in i matchen och hade efter Brynäs inledning en positiv period med ett par målchanser. Det var emellertid inga heta chanser som skapades av hemmalaget och Bernhard Starkbaum kunde ganska enkelt klara av chanserna.

Brynäs tog ledningen i den sjunde minuten genom Bill Sweatt som sköt ett skott som gick in mellan benen på Rautio. Men LHC:s replik kom ganska omgående.

En och en halv minut senare var det nämligen kvitterat! Magnus Johansson skickade in ett skott mot mål som styrdes in via en Brynäs-spelares skridsko.

LHC dominerade därefter spelet och skapade ganska många chanser. Hemmalaget hade också chansen i powerplay, men lyckades inte utnyttja sitt numerära överläge.

Linköping skapade ett par riktigt bra chanser i slutminuterna genom Mattias Sjögren och Jeff Taffe, men det blev inga fler mål för något av lagen i den första perioden.

Linköping öppnade bättre i den andra perioden och visade ganska omgående att det var de som bestämde på isen. Således skapade hemmalaget en del målchanser av hög kvalité. Efter tre och en halv minut kom Kent McDonell fri men lyckades inte överlista Starkbaum.

LHC fick tillslut utdelning och den kom efter fem och en halv minut. Efter en retur från Starkbaum låg pucken fri framför mål och där dök Jacob Micflikier upp och skickade in pucken i öppet mål.

Linköping tryckte på framåt och fick med sig en utvisning efter drygt sju minuter. LHC skapade bra chanser i powerplay, fick ingen utdelning men fyra sekunder efter att Brynäs blivit fulltaligt kom nästa mål. Jakub Vrana tog pucken, skrinnade in i skottsektorn och sköt ett skott som gick in mellan benen på Brynäs-målvakten.

Linköping hade helt klart en högre växel och Brynäs hade stundtals problem att hänga med när hemmalaget gick framåt. Det medförde att de drog på sig ett antal utvisningar och LHC fick inte mindre än fyra powerplay i den andra perioden.

Hemmalaget spelade ganska bra i powerplay och skickade in ett stort antal puckar mot Starkbaum som stundtals inte hade koll på vart pucken befann sig. Men Linköping fick nöja sig med två mål framåt i den andra perioden och gick till periodvila med en tvåmålsledning.

Brynäs forcering i den tredje perioden lös med sin frånvaro i inledningen av den tredje perioden.

Istället var det Linköping som utökade ledningen till 4-1 efter tre och en halv minut. Fredric Andersson fick en, två och tillslut tre chanser varav pucken satt i nät på den sista.

Brynäs såg energilösa ut och verkade inte ha någon direkt plan för hur de skulle ta sig tillbaka in i matchen. LHC spelade samtidigt ett väldigt stabilt försvarsspel som hindrade gästerna från att närma sig målmässigt.

I den andra perioden var det Brynäs som drog på sig utvisningar, vilket medförde att det var Linköpings tur att göra detsamma i den tredje perioden. Linköping drog på sig tre utvisningar på kort tid, men klarade av samtliga boxplay.

Det blev en ganska komfortabel resa för Linköping i den tredje perioden. Slutresultatet skrevs till 4-1 och LHC tog därmed sin andra raka seger.