• Huvudsponsorer

Lör 26 Nov (1 match)
Tor 01 Dec (1 match)
Mån 05 Dec (1 match)
Tor 08 Dec (1 match)
Lör 10 Dec (1 match)
Tis 20 Dec (1 match)
Mån 26 Dec (1 match)
Ons 28 Dec (1 match)
Fre 30 Dec (1 match)
Tis 03 Jan (1 match)
Tor 05 Jan (1 match)
Lör 07 Jan (1 match)
Tor 12 Jan (1 match)
Lör 14 Jan (1 match)
Tor 19 Jan (1 match)
Lör 21 Jan (1 match)
Tis 31 Jan (1 match)
Lör 04 Feb (1 match)
Tis 14 Feb (1 match)
Fre 17 Feb (1 match)
Lör 18 Feb (1 match)
Tis 21 Feb (1 match)
Tor 23 Feb (1 match)
Lör 25 Feb (1 match)
Tis 28 Feb (1 match)

LHC fick med sig en poäng från Gävle

27 september 2014 22:47

Linköping fick med sig en poäng från lördagskvällens möte med Brynäs IF. LHC hämtade ikapp ett 3-1 underläge till 3-3, men föll sedan i overtime.


Linköping fick en jobbig start i Gavlerinken Arena. Brynäs kom nämligen ut starkt och skapade direkt ett par bra chanser som räddades av Marcus Högberg. En och en halv minut in i perioden fick Brynäs utdelning när Jens Lööke hittade nätet bakom Högberg efter en retur.

Hemmalaget fick en stor portion av energi efter ledningsmålet och fortsatte att sätta tryck mot LHC:s målbur.

Linköping började sedan växa in i matchen och skapade ett par chanser via snabba spelvändningar. Broc Little hade den bästa chansen när han kom fri från kanten, men skottet från snabbe Little räddades av Starkbaum.

Efter tolv och en halv minut fick Brynäs utdelning på en snabb spelvändning. Bill Sweatt kom i hög fart genom mittzonen och knäppte av ett hårt och välriktat avslut som letade sig in bakom Högberg.

LHC fick tillbaka hoppet med en och en halv minut kvar av perioden när Chad Kolarik hittade nätmaskorna med ett handledsskott.

Inför den andra perioden valde LHC att byta målvakt och David Rautio klev in mellan stolparna för att ersätta Marcus Högberg.

Matchbilden var inledningsvis lik första perioden med ett lag som etablerade längre anfall medan LHC försökte utnyttja sina spelvändningar. Brynäs skapade ett par väldigt bra chanser och testade ny inbytte David Rautio omgående.

Sju och en halv minut in i perioden blev Linköpings Mark Matheson utvisad för en hakning. Då utnyttjade Brynäs sitt powerplay när Jonas Nordquist stod fri framför mål och sköt 3-1 intill Rautios stolpe.

Där och då såg det tufft ut för Linköping. Men sakteliga började man ta över mer och mer av spelet. Det resulterade i fler skapade målchanser och allt längre sejourer i anfallszon.

Efter sexton minuter kom så reduceringen till 3-2. Daniel Rahimi avlossade ett skott som Nichlas Hardt styrde in bakom Bernhard Starkbaum.

Andra perioden innehöll ett mål från vardera lagen och LHC var alltjämt ett mål efter inför den tredje perioden.

LHC öppnade starkt och skapade tidigt ett gäng målchanser som satte Brynäs-målvakten Bernhard Starkbaum i arbete.

En av förgrundsfigurerna i LHC var Broc Little som skapade stor oreda i gästernas försvarszon varje gång han var på isen. Tillsammans med Nichlas Hardt skapade han chanser som var nära att resultera i ett kvitteringsmål tidigt i perioden.

Brynäs började backa hemåt allt mer och de fick allt svårare att försvara sig mot LHC:s anfall.

Efter femton minuter lyckades LHC tillslut kvittera matchen. Nichlas Hardt sköt ett skott som parhästen Broc Little styrde in bakom Starkbaum.

LHC var också närmast att göra ytterligare ett mål i tredje perioden och vinna efter full tid, men Brynäs lyckades hålla tätt. Matchen gick således till ett avgörande i overtime.

I den fjärde perioden drog Brynäs det längsta strået med Oscar Eklund som matchvinnande målskytt.