• Huvudsponsorer

Lör 25 Mar  (1 match)
Tis 28 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tis 26 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Idag  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Sön 05 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Fre 17 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)

"Det blir en tuff men intressant utmaning"

2 mars 2014 16:30

Efter fem raka vinster i SHL är kontraktet för nästa säsong säkrat och jakten på sjätteplatsen är inledd. I morgon väntar en nyckelmatch i jakten när LHC åker till småland för att ställas mot Växjö Lakers.


Linköpings Hockey Club bärgade på lördagskvällen sin femte raka seger i SHL. Rivalen HV71 från Jönköping slogs tillbaka med 5-1 i en match där LHC stod för en väl genomförd insats under två perioder.

– Jag tycker att vi spelar riktigt bra i två perioder där vi har ett disciplinerat och bra försvarsspel som grund och ett bra anfallsspel som spets. I tredje perioden hamnade vi ett läge där HV gick framåt och vi hamnade på hälarna. Det viktigaste var att vi tog ur det på ett hyfsat och återtog kontrollen. Det som också är bra att komma ihåg är att vi tillslut vann och att Högberg gjorde några avgörande räddningar, säger Roger Melin.

LHC har i och med den senaste tidens vinster börjat närma sig den sjätteplats som innebär en direktplats till kvartsfinalspelet. Med tre omgångar kvar är sjätteplatsen inom fyra poängs räckhåll.

– Vi försöker att ta match för match och fokusera på nästa utmaning hela tiden. Vi ska inte springa händelserna i förväg utan hålla fokus på att fortsätta utveckla vårt spel oavsett om det blir slutspel eller play-in. Vi har tre matcher på oss att göra någonting riktigt bra av det här och vi ska jobba hårt för att behålla vår vinnarinstinkt.

Vad tror du om morgondagens match mot Växjö?
– Växjö har spelat jättebra under säsongen och ser väldigt stabila ut. Det blir tufft men vi är inne i en bra trend och har bra självförtroende i truppen som vi ska bygga vidare på. Det blir jätteviktigt att vi inte faller iväg någonstans utan att vi håller ihop laget och fortsätter på rätt spår. Dessutom gör vi väldigt mycket mål just nu och det är viktigt att vi fortsätter spela ett anfallsspel där vi tar mycket enkla avslut och driver mot mål. Jag tycker att vi har tagit pucken framåt bättre än vad vi har gjort tidigare. Det blir en tuff men intressant utmaning.

Läget i laget:
Linus Hultström återvänder från låneperioden i Oskarshamn och är tillgänglig för spel direkt. Carl Dahlström kliver in i laget igen vilket medför att Jesper Pettersson får vila. På forwardssidan kliver Fredric Andersson in från start och Jakub Vrana vilar.