• Huvudsponsorer

Fre 24 Mar  (1 match)
Sön 26 Mar  (1 match)
Tis 28 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tis 26 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Sön 05 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Fre 17 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)

"En extra sporre att möta serieledarna"

5 oktober 2012 16:35

Linköpings HC ställs i morgon mot serieledande HV71, som kommer till matchen med tre raka segrar. LHC i sin tur kommer till matchen med två raka förluster, men nu är det tänkt att trenden ska brytas.


Efter tre dagar vid sidan av isen är det återigen dags för match! Serieledande HV71 står för motståndet när Linköping åker till Jönköping för den andra raka bortamatchen.

– Det är alltid kul och en extra sporre att möta serieledarna. Det är lite derbykaraktär på de här matcherna och vi är revanschsugna efter två förluster mot dem på försäsongen. Vi har två förluster i rad och vi vill komma upp på banan och visa att vi är bättre än vad vi har visat de här två matcherna, säger Linköpings Roger Melin.

Linköping förlorade två matcher mot HV71 i European Trophy, varav matchen i Stångebro slutade med en krossande 1-6 seger. Två matcher som fungerar som en extra morot i LHC-lägret.

– Litegrann är det så. Man vill inte förlora mot samma lag allt för mycket och när man har två förluster så vill man vinna mot dem, så det är klart att det är lite tändvätska.

HV71 är just nu i en positiv trend med tre raka segrar och tog dessutom över serieledningen i samband med vinsten i Smålandsderbyt mot Växjö.

– HV är inne i en positiv trend och leder serien så de kommer säkert att sätta fart på matchen på det sättet som de vill. Vi ska ändå försöka jobba för att störa dem i det och hitta vårt eget sätt att spela som gör att vi kommer in i matchen, säger Roger och fortsätter med att säga:

– Det känns viktigt att vi både är med i matchen mentalt och att vi inte drar på så mycket utvisningar som i den första perioden mot Färjestad. Även om det inte gör mål i det momentet så stör det rytmen i laget. Det är viktigt att vi håller oss på banan.

Läget i laget i morgon?
– Daniel Grillfors är inte spelduglig men han är på gång och kan eventuellt spela på tisdag. Engstrand är tillbaka så vi kommer att avgöra i morgon vem som står. På forwardssidan vilar vi Nermark, Fish går in från start och Ottosson finns med som extraforward.