• Huvudsponsorer

Lör 26 Nov (1 match)
Tor 01 Dec (1 match)
Mån 05 Dec (1 match)
Tor 08 Dec (1 match)
Lör 10 Dec (1 match)
Tis 20 Dec (1 match)
Mån 26 Dec (1 match)
Ons 28 Dec (1 match)
Fre 30 Dec (1 match)
Tis 03 Jan (1 match)
Tor 05 Jan (1 match)
Lör 07 Jan (1 match)
Tor 12 Jan (1 match)
Lör 14 Jan (1 match)
Tor 19 Jan (1 match)
Lör 21 Jan (1 match)
Tis 31 Jan (1 match)
Lör 04 Feb (1 match)
Tis 14 Feb (1 match)
Fre 17 Feb (1 match)
Lör 18 Feb (1 match)
Tis 21 Feb (1 match)
Tor 23 Feb (1 match)
Lör 25 Feb (1 match)
Tis 28 Feb (1 match)
Sön 05 Mar (1 match)

"Vi vill hitta mer rätt i vårt spel på bortaplan"

29 oktober 2013 14:45

Efter två raka segrar på hemmaplan i förra veckoslutet är det dags för LHC att ge sig ut på vägen igen. Bussen styr mot Gävle och Läkerol Arena för möte med tabellsexan Brynäs IF.


– Vi har ett lite klent bortafacit så det är det vi jobbar med just nu, vi vill hitta mer rätt i vårt spel på bortaplan. Det är främst två saker som är lite klent, effektiviteten framåt samt vår effektivitet i powerplay. Sen måste vi givetvis fortsätta med det raka spelet som vi har hittat de sista matcherna, säger Roger Melin.

Efter en tuffare period lyckades LHC vända på steken med två raka vinster mot Leksand samt AIK. Anledningen tillskrivs att LHC har spelat ett rakare anfallsspel med tryck mot motståndarnas målbur.

– Vi har flyttat pucken snabbare framåt än vad vi har gjort tidigare vilket gör att man hittar fler målchanser som kommer ur en enkelhet istället för ur en konstruktivitet som är omständlig och krånglig. Jag hoppas att vi kan fortsätta där och jag har bett spelarna funderna på saken till i morgon så får vi se vad de kommer fram till.

På hemmaplan har LHC presterat på en hög nivå under hela säsongen. Men på bortaplan har resultaten lyst med sin frånvaro. Faktum är att LHC i skrivande stund har tagit minst poäng i SHL tillsammans med HV71. I morgon vill LHC bryta även den trenden.

– Jag tycker att vi har kommit till den kritiska punkten där det inte finns mycket mer att förlora på bortaplan, det kan inte bli mycket värre. Nu finns det bara en väg tillbaka och det är vi börjar tänka till, ställer om och värnar om att spela bra på bortaplan. Jag tror att killarna kommer fram till att det är enkelheten och inställningen som är det viktigaste på bortaplan.

Hur är läget i laget?
– Magnus Johansson spelar inte. Det blir samma lag som spelade senast.