• Huvudsponsorer

"Vi vill hitta mer rätt i vårt spel på bortaplan"

29 oktober 2013 14:45

Efter två raka segrar på hemmaplan i förra veckoslutet är det dags för LHC att ge sig ut på vägen igen. Bussen styr mot Gävle och Läkerol Arena för möte med tabellsexan Brynäs IF.


– Vi har ett lite klent bortafacit så det är det vi jobbar med just nu, vi vill hitta mer rätt i vårt spel på bortaplan. Det är främst två saker som är lite klent, effektiviteten framåt samt vår effektivitet i powerplay. Sen måste vi givetvis fortsätta med det raka spelet som vi har hittat de sista matcherna, säger Roger Melin.

Efter en tuffare period lyckades LHC vända på steken med två raka vinster mot Leksand samt AIK. Anledningen tillskrivs att LHC har spelat ett rakare anfallsspel med tryck mot motståndarnas målbur.

– Vi har flyttat pucken snabbare framåt än vad vi har gjort tidigare vilket gör att man hittar fler målchanser som kommer ur en enkelhet istället för ur en konstruktivitet som är omständlig och krånglig. Jag hoppas att vi kan fortsätta där och jag har bett spelarna funderna på saken till i morgon så får vi se vad de kommer fram till.

På hemmaplan har LHC presterat på en hög nivå under hela säsongen. Men på bortaplan har resultaten lyst med sin frånvaro. Faktum är att LHC i skrivande stund har tagit minst poäng i SHL tillsammans med HV71. I morgon vill LHC bryta även den trenden.

– Jag tycker att vi har kommit till den kritiska punkten där det inte finns mycket mer att förlora på bortaplan, det kan inte bli mycket värre. Nu finns det bara en väg tillbaka och det är vi börjar tänka till, ställer om och värnar om att spela bra på bortaplan. Jag tror att killarna kommer fram till att det är enkelheten och inställningen som är det viktigaste på bortaplan.

Hur är läget i laget?
– Magnus Johansson spelar inte. Det blir samma lag som spelade senast.