• Huvudsponsorer

Fjärde raka segern!

5 januari 2013 18:18

Efter en mållös första period och en uddamålsledning efter två lyckades LHC besegra AIK. Som så många gånger förr var det första formationen som klev fram och visade vägen till seger för LHC.


Matchen började i ett bra tempo där de båda lagen gick framåt för att få det viktiga ledningsmålet. Linköping fick matchens första riktigt heta målchans när Söderberg fick avsluta från nära håll, ett skott som räddades av Daniel Larsson i AIK:s målbur.

LHC fick strax därefter ett powerplay och skapade ett par bra målchanser, men Daniel Larsson i AIK höll tätt även då. Efter Linköpings powerplay blev matchbilden svängig och båda lagen gav och tog av varandra.

Förutom svängigt och ett par heta målchanser handlade det mesta i första perioden om kampmomenten i spelet samt två bra målvakter. Just den sistnämnda punkten var den stora anledningen till att den första slutade mållöst.

I den andra perioden öppnade gästerna på ett bra sätt och fick efter två minuter sitt första powerplay i matchen. Men trots en spelare mer på isen lyckades inte AIK skapa något som var tillräckligt bra.

Även den andra perioden präglades även den av mycket kamp och väldigt lite finlir. Detta var något som passade gästerna AIK något bättre än hemmalaget. Trots detta var det LHC som tog ledningen när Pär Arlbrandt stänkte dit 1-0 från nära håll.

Efter sexton minuter utökade Linköping ledningen när Simon Hjalmarsson fick in pucken bakom Daniel Larsson. Två och en halv minut senare kom reduceringen när Oscar Ahlström reducerade i powerplay. LHC kunde således gå till periodpaus med en uddamålsledning.

Gästerna från Stockholm inledde sin kvitteringsjakt omgående i den tredje perioden och satte tidigt LHC under press. LHC stod emot och lyckades klara ut de anfall som AIK kom till. Efter sex minuter passade LHC dessutom på att utöka ledningen när Carl Söderberg fick in 3-1 i ett friläge.

AIK jagade för en reducering men LHC stod emot gästernas press och kunde på så sätt ställa om spelet snabbt och gå till anfall. LHC drog på sig ett par utvisningar i den tredje perioden men AIK lyckades inte få dit pucken i powerplay.

AIK tog ut målvakten med två minuter kvar att spela och parkerade sedan i LHC-zonen. Men Linköping höll ut och tog därmed sin fjärde raka seger i Elitserien.