• Huvudsponsorer

"Vi vill spela en energirik och rak ishockey"

25 oktober 2013 16:30

Efter gårdagens hemmavinst mot Leksand rådde fullt fokus på morgondagen när Linköpings Hockey Club tränade på förmiddagen. Det är ett lag med gott självförtroende som imorgon ställs mot AIK i Cloetta Center.


– Vi ska ta med oss det som var bra i föregående match. Vi stod för en väldigt bra arbetsinsats, spelade disciplinerat och hela laget visade upp en härlig offervilja. Vi spelade också smart och balanserat, tog inte allt för mycket risker och bjöd inte på målchanser som vi har gjort tidigare, säger Roger Melin.

Linköpings insats i går mot Leksand var enligt Roger ett steg framåt mot den ishockey som Linköpings Hockey Club står för, där farten och energin spelar en betydande roll.

– Det är så vi vill spela oavsett motstånd. Vi vill spela en energirik och rak ishockey, inte en omständlig och långsam ishockey. Det är viktigt att vi tar med oss den känslan och därför har vi visat klipp för laget från matchen igår där vi gjorde just de sakerna.

I den tredje perioden var det äntligen dags för Christopher Fish och Erik Lindhagen att hamna i målprotokollet. De två målen spelade en viktig roll i LHC:s segerryck i matchen.

– För mig är det inte så viktigt vilka som gör målen om jag ska vara ärlig. Jag tror att det är viktigt för dem att känna att de är med och är delaktiga i målproduktionen och känner sig lite mer delaktiga. Men det viktigaste var att de spelade bra, vi har tittat på massa klipp idag där de spelar en riktigt bra och smart ishockey.

Hur är läget i laget?
– Vi planerar att spela med samma lag som igår.