• Huvudsponsorer

Lör 26 Nov (1 match)
Tor 01 Dec (1 match)
Mån 05 Dec (1 match)
Tor 08 Dec (1 match)
Lör 10 Dec (1 match)
Tis 20 Dec (1 match)
Mån 26 Dec (1 match)
Ons 28 Dec (1 match)
Fre 30 Dec (1 match)
Tis 03 Jan (1 match)
Tor 05 Jan (1 match)
Lör 07 Jan (1 match)
Tor 12 Jan (1 match)
Lör 14 Jan (1 match)
Tor 19 Jan (1 match)
Lör 21 Jan (1 match)
Tis 31 Jan (1 match)
Lör 04 Feb (1 match)
Tis 14 Feb (1 match)
Fre 17 Feb (1 match)
Lör 18 Feb (1 match)
Tis 21 Feb (1 match)
Tor 23 Feb (1 match)
Lör 25 Feb (1 match)
Tis 28 Feb (1 match)

"Det kommer bli en tuff bortamatch"

23 januari 2015 14:51

Efter två hemmamatcher i rad väntar nu två tuffa matcher på bortaplan. Först ur är morgondagens match mot tabellsexan tillika SHL:s sensation den här säsongen Örebro Hockey.


På torsdagskvällen tog Linköping en viktig och väldigt bra seger när Färjestad besegrades med 4-1. Spelet i powerplay visade vägen och tre mål i den spelformen gav seger inför hemmapubliken.

– Från matchen igår vill jag lyfta fram specialteams (powerplay och boxplay) samt att vi håller en hög lägstanivå och inte har någon större dipp i matchen. Vi spelade på en jämn nivå hela matchen, säger LHC:s Dan Tangnes.

Vad vill du se för matchbild i morgon?
– Jag vill se lite av det vi såg igår. Ska man vinna matcher på bortaplan så måste man ha en hög lägstanivå och att alla är pålitliga till grundspelet. Vi måste ha rätt attityd och tävla i varje situation ute på isen, vilket har blivit bättre under säsongen.

Vad kan du säga om Örebro som lag?
– Det är ett bra lag som har bra spelvändningar. De har en riktigt bra förstakedja som har varit vass offensiv och de är skickliga i powerplay. Vi måste se upp dem men vi ser fram emot den utmaning som det innebär.

Forwarden Kent McDonell spelade igår i LHC:s förstakedja tillsammans med Jeff Taffe och Jacob Micflikier. Dagen efter vinsten var han nöjd med de tre poäng som hamnade i Östergötland.

– Vi såg att de började närma oss i tabellen och ville distansera oss. Det var också viktigt att vi kunde vinna på hemmaplan och det var riktigt skönt att vinna matchen.

Hur ser du på din egen insats?
– Igår försökte jag bara spela aggressivt och spela tufft för att sätta deras backar under press. Jag tycker att hela laget spelade på det sättet med mycket fysik och aggressivitet.

Vad har du för tankar om matchen i morgon?
– Det kommer bli en tuff och tät match. Varje match har väldigt jämn mot dem och det kommer inte bli så många målchanser så när de väl kommer måste vi utnyttja det. Örebro är ett lag som jobbar väldigt hårt och det kommer bli en tuff bortamatch.

Läget i laget:
Det råder ett frågetecken kring Fredric Andersson som fick en tuff smäll i matchen mot Färjestad. I övrigt är alla spelare friska och tillgängliga för spel.