• Huvudsponsorer

Lör 25 Mar  (1 match)
Tis 28 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tis 26 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Idag  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Sön 05 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Fre 17 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)

LHC laddar om batterierna

26 februari 2014 16:25

Efter gårdagens högoktaniga match mot Västerbottningarna Skellefteå AIK var Linköpings HC tillbaka i ishallen för träning på onsdagsförmiddagen. Med gårdagens match i bakhuvudet tog laget avstamp mot morgondagens utmaning, bortamatch mot MODO.


Matchen mot Skellefteå innehöll det mesta. Publiken bjöds på elva mål framåt, stor dramatik i både ordinarie tid och straffläggning samt en stor portion heta känslor som mer påminde om en slutspelsdrabbning.

– Det var en riktigt bra SHL-match med två spelsugna lag. Vi hade ledningen inför sista perioden tappade den men kom tillbaka när Kent McDonell fullbordade sitt hattrick. Med tanke på att vi vann efter straffar så kändes det nästan som tre poäng, även fast det bara blev två. Kents kvitteringsmål till 5-5 betyder jättemycket och vi ska byggare vidare på att vi lyckades komma tillbaka och vinna matchen, säger Magnus Hävelid.

Kan upphämtningen fungera som en moralhöjare?
– Det var vår tredje raka vinst och vi visar bra tecken för varandra just nu. Vi kan vända matcher och nu har vi visat varandra att vi verkligen kan göra det. Vi ska ta med oss det i de avslutande fem matcher och det känns som att vi är på gång.

I morgon ställs LHC mot MODO för femte och sista gången i årets upplaga av SHL. Ser man till inbördes möten är det två jämna lag som möts med två vinster vardera i SHL.

– Vi ska bygga vidare på våra tre segrar samt vinsten vi bärgade där uppe sist. Det gäller att vi får känslan som vi hade mot dem senast med en hög grundfart, ett bra passningsspel och ett bra driv mot deras målbur.

Läget i laget: Det finns inga nya skador att rapportera om vilket innebär att samtliga spelare är tillgängliga för spel mot MODO.