• Huvudsponsorer

Lör 26 Nov (1 match)
Tor 01 Dec (1 match)
Mån 05 Dec (1 match)
Tor 08 Dec (1 match)
Lör 10 Dec (1 match)
Tis 20 Dec (1 match)
Mån 26 Dec (1 match)
Ons 28 Dec (1 match)
Fre 30 Dec (1 match)
Tis 03 Jan (1 match)
Tor 05 Jan (1 match)
Lör 07 Jan (1 match)
Tor 12 Jan (1 match)
Lör 14 Jan (1 match)
Tor 19 Jan (1 match)
Lör 21 Jan (1 match)
Tis 31 Jan (1 match)
Lör 04 Feb (1 match)
Tis 14 Feb (1 match)
Fre 17 Feb (1 match)
Lör 18 Feb (1 match)
Tis 21 Feb (1 match)
Tor 23 Feb (1 match)
Lör 25 Feb (1 match)
Tis 28 Feb (1 match)

LHC laddar om batterierna

26 februari 2014 16:25

Efter gårdagens högoktaniga match mot Västerbottningarna Skellefteå AIK var Linköpings HC tillbaka i ishallen för träning på onsdagsförmiddagen. Med gårdagens match i bakhuvudet tog laget avstamp mot morgondagens utmaning, bortamatch mot MODO.


Matchen mot Skellefteå innehöll det mesta. Publiken bjöds på elva mål framåt, stor dramatik i både ordinarie tid och straffläggning samt en stor portion heta känslor som mer påminde om en slutspelsdrabbning.

– Det var en riktigt bra SHL-match med två spelsugna lag. Vi hade ledningen inför sista perioden tappade den men kom tillbaka när Kent McDonell fullbordade sitt hattrick. Med tanke på att vi vann efter straffar så kändes det nästan som tre poäng, även fast det bara blev två. Kents kvitteringsmål till 5-5 betyder jättemycket och vi ska byggare vidare på att vi lyckades komma tillbaka och vinna matchen, säger Magnus Hävelid.

Kan upphämtningen fungera som en moralhöjare?
– Det var vår tredje raka vinst och vi visar bra tecken för varandra just nu. Vi kan vända matcher och nu har vi visat varandra att vi verkligen kan göra det. Vi ska ta med oss det i de avslutande fem matcher och det känns som att vi är på gång.

I morgon ställs LHC mot MODO för femte och sista gången i årets upplaga av SHL. Ser man till inbördes möten är det två jämna lag som möts med två vinster vardera i SHL.

– Vi ska bygga vidare på våra tre segrar samt vinsten vi bärgade där uppe sist. Det gäller att vi får känslan som vi hade mot dem senast med en hög grundfart, ett bra passningsspel och ett bra driv mot deras målbur.

Läget i laget: Det finns inga nya skador att rapportera om vilket innebär att samtliga spelare är tillgängliga för spel mot MODO.