• Huvudsponsorer

Fre 24 Mar  (1 match)
Sön 26 Mar  (1 match)
Tis 28 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tis 26 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Sön 05 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Fre 17 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)

LHC föll ännu en gång i sudden death

3 april 2013 22:15

För fjärde gången i rad gick matchen till sudden death. Väl där lyckades Skellefteå vinna för tredje gången i rad, vilket ger dem chansen att avgöra matchserien i kommande match.


Matchinledningen var avvaktande och det skapades inte en enda målchanser under de inledande minuterna. Först efter tre och en halv minut kom matchens första målchans när Skellefteås Oscar Möller tog sig fram till ett bra läge, en chans som gick i stöpet då Christian Engstrand räddade skottet.

Linköping spelade stundtals bra och jobbade sig till målchanser. Efter drygt nio minuter sköt Pär Arlbrandt ett skott som frambringade en retur, en retur som Simon Hjalmarsson högg på utan att få utdelning.

Första perioden var som sagt avvaktande och det hettade aldrig till ordentligt. Publiken i Cloetta Center gjorde sitt för att få fart i matchen och bjöd på bra stämning i arenan. Såväl Christian Engstrand som Joacim Eriksson spelade bra mellan stolparna vilket gjorde att den första perioden slutade mållöst.

LHC skapade en väldigt bra målchans i inledningen av den andra perioden men Magnus Johansson fick inte träff på sidledspassningen från Simon Hjalmarsson. Efter fem och en halv minut kom matchens första mål och det var bortalaget som tog ledningen. Petter Emanuelsson snappade upp en retur och satte pucken högt bakom Engstrand.

Linköping spelade upp sig efter baklängesmålet och började således skapa ett antal bra chanser i anfallszon, men Joacim Eriksson visade sig vara svår att överlista och lyckades stå emot Linköpings försök till kvittering.

LHC var nära att kvittera ett par gånger om under den andra halvan av perioden men istället för kvittering fick hemmapubliken se ännu ett mål av Skellefteå. Joakim Lindström fick pucken i ett bra läge och satte den högt bakom Engstrand. Det gjorde att LHC var i ett tvåmålsunderläge inför den tredje perioden.

I den tredje perioden fick LHC en dröminledning när Simon Hjalmarsson blev förste hemmaspelare att överlista Joacim Eriksson och det redan efter en halv minut av perioden.

Efter tre minuter fick LHC chansen att spela powerplay efter att Skellefteås Jimmie Ericsson utvisats för holding the stick. LHCs powerplay var stundtals bra men gav inte det kvitteringsmål som laget jagade efter.

LHC fick smak på mål efter reduceringen och höjde intensiteten i kvitteringsjakten. Hemmalaget fick ett par bra chanser men det sista lilla i avslutsfasen infann sig inte för hemmalaget som allt som oftast fick se avsluten gå utanför eller räddas av Joacim Eriksson.

Med drygt fem minuter kvar fick LHC ett ypperligt läge för kvittering när Petter Emanuelsson åkte ut två minuter för roughing. LHC tryckte på ordentligt men hade inte pucken på sin sida.

Med två minuter kvar att spela tog LHC timeout och passade även på att plocka ut Christian Engstrand för att spela sex mot fem. Med mindre än en minut kvar kom kvitteringen genom Simon Hjalmarsson. Målet från Simon tog matchen till ännu ett avgörande i sudden death.

LHC inledde den fjärde perioden på ett övertygande sätt och fick tidigt press i anfallszon där de satte Joacim Eriksson på prov. Efter två och en halv minut fick Carl Söderberg ett friläge men återigen stod Skellefteås Eriksson för en bra räddning.

Men det var återigen Skellefteå som drog det längsta strået och återigen var det Oscar Lindberg som satte den avgörande pucken i sudden death.