• Huvudsponsorer

Lör 26 Nov (1 match)
Tor 01 Dec (1 match)
Mån 05 Dec (1 match)
Tor 08 Dec (1 match)
Lör 10 Dec (1 match)
Tis 20 Dec (1 match)
Mån 26 Dec (1 match)
Ons 28 Dec (1 match)
Fre 30 Dec (1 match)
Tis 03 Jan (1 match)
Tor 05 Jan (1 match)
Lör 07 Jan (1 match)
Tor 12 Jan (1 match)
Lör 14 Jan (1 match)
Tor 19 Jan (1 match)
Lör 21 Jan (1 match)
Tis 31 Jan (1 match)
Lör 04 Feb (1 match)
Tis 14 Feb (1 match)
Fre 17 Feb (1 match)
Lör 18 Feb (1 match)
Tis 21 Feb (1 match)
Tor 23 Feb (1 match)
Lör 25 Feb (1 match)
Tis 28 Feb (1 match)
Sön 05 Mar (1 match)

Förlust i en jämn match mot Luleå

2 februari 2016 21:20

Linköping lyckades inte betvinga Luleå på bortaplan på tisdagskvällen. Hemmalaget var något effektivare och förvaltade två av sina chanser, vilket räckte denna kväll.


Linköping fick en bra start på matchen i Luleå och skapade tidigt ett par bra chanser, bland annat var Jens Jakobs framme och hotade med ett avslut som Joel Lassinantti räddade.

Spelet böljade fram och tillbaka med ett övertag för Linköping i chansväg. Luleå hade en del puck i offensiv zon men lyckades inte komma in mot målburen.

LHC var bättre under periodens första hälft, men därefter var det Luleå som började ta över mer och mer av matchbilden.

Hemmalaget tryckte på framåt och tog ledningen i den femtonde minuten. Craig Schira snappade upp pucken i mittzon och frispelade sedan Jonathan Granström som hittade nätet bakom David Rautio.

LHC hade kort efter Luleås ledningsmål en väldigt bra chans genom Rhett Rakhshani men återigen var Lassinantti i vägen.

I den andra perioden började LHC återigen väldigt bra och skapade ett par farliga chanser, men effektiviteten lös med sin frånvaro.

Tre och en halv minut in i perioden utökade Luleå sin ledning till 2-0 genom Jacob Micflikier, som fick ett öppet läge i slottet och hittade en lucka intill Rautios stolpe.

Två minuter efter Luleås ledningsmål fick Linköping matchens första powerplay. I numerärt överläge skapade LHC ett gäng chanser, men ingen gav utdelning i form av ett reduceringsmål.

Det följde sedan en period på tio minuter där Luleå dundrade på framåt och skapade mängder av chanser. LHC fick slita oerhört hårt i defensiv zon för att hålla borta hemmalaget från ytterligare påhälsning i Rautios nät.

LHC avslutade perioden med att hota Luleå ett par gånger om men det gav dessvärre inget resultat vilket innebar underläge med två mål inför den tredje perioden.

Linköping gav sig ut på jakt tidigt i den tredje perioden och lyckades etablera ett längre anfall redan i den första minuten utan att komma till avslut.

I den tredje minuten fick Vilmos Gallo ett bra läge men avslutet var för tamt och Vilmos fick sedan tag i returen som Lassinantti släppte. I samma minut avslutade Chad Billins i slottet, ett skott som Lassinantti räddade med hjälmen.

LHC:s kvitteringsjakt kom av sig i den sjunde minuten när Daniel Rahimi blev utvisad för en hakning. LHC klarade av utvisningen och satsade sedan framåt under periodens avslutande hälft. Gästerna skapade ett gäng chanser, men det räckte inte hela vägen idag.

Hemmalaget Luleå höll undan och vann matchen med 2-0.