• Huvudsponsorer

J20: Stark tredjeperiod bakom tre poäng

19 oktober 2013 16:37

LHC J20 spelade under lördagen borta mot Tingsryd och när man gick in i den tredje perioden med underläge 0-2 var det nog många som trodde på en skräll. Men i den sista perioden gjorde LHC hela fem mål och man vann till slut med 5-3 och tog tre nya poäng i jakten på J20 SuperElit topp 10.


Det var hemmalaget som började matchen klart bäst. Carl Persson gjorde två snabba karaktärsmål som påminde mycket om varandra – han bröt in framför mål och med en lång dragning fick han lucka på den bortre stolpen att lägga in pucken. Efter den starten var LHC lite skakade och det tog ett tag innan man fick igång spelet. Men ju längre perioden led desto mer kom man igång och det kunde mycket väl kommit en reducering men Andreas Hörberg i TAIF-kassen spelade bra.

I den andra perioden fortsatte LHC ha ett visst spelövertag men det lyckades man inte konvertera till mål. Retroaktiv utdelning kom i stället i den tredje perioden. En nyckelsekvens i matchen inträffade redan någon minut in i sista perioden då Josef Nilsson räddade ett friläge. Kort därefter fick LHC powerplay och där stänkte Victor Trygg in ett slagskott från blå och vändningen var påbörjad. I en tilltrasslad situation framför mål petade Daniel Håkansson in 2-2 och på ett liknande sätt tryckte Johan Claesson sedan in en retur vilket fullbordade vändningen. Men LHC slutade inte där. Från en snäv vinkel sköt Leon Bristedt 4-2 till LHC och matchen såg ut att vara avgjord, men med tom kasse reducerade Tingsryd. Direkt på nedsläpp tog man återigen ut målvakten för att få till en kvittering men då petade i stället Leon Bristedt in sitt andra mål och fastställde slutresultatet 3-5.

I morgon spelar LHC borta mot Rögle kl. 12.00 och matchen kan ses på Livearena via följande länk: http://www.livearena.com/Content/Index/7040.