• Huvudsponsorer

Lör 25 Mar  (1 match)
Tis 28 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tis 26 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Idag  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Sön 05 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Fre 17 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)

LHC föll i sudden death

30 mars 2013 19:25

Det såg länge ut att bli ännu en seger för LHC i semifinalserien mot Skellefteå. Men med mindre än en minut kvar lyckades Skellefteå kvittera och i den fjärde perioden avgjorde John Klingberg.


Precis som i den första semifinalen kom Skellefteå ut med hög fart och målet att sätta Linköping under press. Bortalaget skapade sin första målchans efter en minut när Oscar Lindberg tilläts styra framför mål, ett avslut som passerade förbi Engstrands målbur.

Linköping i sin tur såg till att Skellefteå inte tilläts några hetare chanser, utöver Lindbergs styrning från nära håll. Backarna stod för ett bra jobb och fick god hjälp av forwards som stod för ett bra jobb hemåt.

Efter sju minuter fick Skellefteås Erik Forsell chansen från nära håll varpå Christian Engstrand stod för en bra räddning. I spelvändningen som uppstod efter räddningen lyckades LHC ta ledningen genom Mattias Bäckman.

Två minuter senare var det dags igen då Carl Söderberg fick in pucken via en Skellefteåspelare. Noterbart från Söderbergs mål var att det kom i boxplay och var LHCs femte mål i boxplay under slutspelet. Men Skellefteå kom tillbaka och reducerade i sitt powerplay när Oscar Lindberg hittade en lucka bakom Christian Engstrand.

Båda lagen fick spela powerplay under slutskedet av den första perioden, men lyckades inte överlista de två målvakterna på isen. Första perioden bjöd på bra hockey med högt tempo och mycket känslor.

Skellefteå var nära en reducering redan efter en minut i den andra perioden när skottet från Petter Emanuelsson träffade stolpen bakom Christian Engstrand. Det märktes tydligt att Skellefteå satsade på en tidig kvittering då de anföll med stor frenesi från nedsläpp.

Skellefteå förde spelet i den andra perioden vilket gjorde att LHC fick inrikta sig på snabba och genomtänka spelvändningar, något som hemmalaget stundtals gjorde på ett bra sätt.

Efter sex minuter fick LHC chansen i powerplay, men trots flera bra chanser lyckades inte östgötarna utnyttja övertaget och Skellefteå var efter två minuter åter fulltaliga.

Matchen blev sedan en öppen historia där båda lagen skapade målchanser med ett visst övertag för LHC. Skellefteå var dock långt ifrån ofarliga när de kom in i anfallszon med fart. Även den andra perioden bjöd på bra hockey från båda håll men dessvärre inga mål.

Linköping ådrog sig en utvisning tidigt i den tredje perioden då Robin Figren åkte ut för hooking. Utvisningen gav upphov till en bra kvitteringschans för Skellefteå som under hela säsongen varit bland de bättre lagen i powerplay.

Efter två och en halv minut uppstod en situation som bidrog till ett längre speluppehåll. Först delade Magnus Johansson ut en tackling som tog illa på Bud Holloway, en händelse som följdes upp av en cross-checking i ryggen på nyss nämnde Johansson från Skellefteås Joakim Lindström. Inga utvisningar utdömdes men känslor, som sedan tidigare svallade på isen, började svalla ännu mer.

Skellefteå jagade kvittering och de gjorde det intensivt. Gästerna fyllde på med mycket folk i anfallsspelet men Christian Engstrand i LHCs målbur visade på god slutspelsform.

Skellefteå fick ännu ett powerplay efter fem minuter och återigen var det Robin Figren som satt i utvisningsbåset. Skellefteå, som var i desperat behov efter en kvittering, misslyckades ännu en gång i powerplay och det var faktiskt LHC som kom närmast ett mål under Figrens utvisning.

Utvisningarna fortsatte att hagla och efter nio och en halv minut var LHCs tur att spela powerplay. På grund av en tidigare dubbelutvisning fick LHC inleda med fyra mot tre i en halv minut. Spelet i fyra mot tre blev resultatlös och spela i fem mot fyra avbröts abrupt efter en tveksam utvisning på Mattias Weinhandl. Det hela resulterade så småningom i att Skellefteå fick spela powerplay ännu en gång. I powerplay stod Skellefteå för ett smart byte vilket gav Oscar Möller ett friläge, ett friläge som Engstrand räddade.

Stora delar av den tredje perioden handlade om känslor ute på isen och Skellefteås forcering för en kvittering. Men LHC spelade stabilt i defensiven och med en hård forechecking lyckades LHC pressa tillbaka Skellefteå i slutskedet av perioden.

Men Skellefteå lyckades tillslut ta sig in i anfallszon och fick till en kvittering med en halv minut kvar genom Viktor Arvidsson. Kvitteringspucken gjorde att matchen gick till sudden death.

LHC skapade den första målchansen i sudden death när Lee Goren fick ett öppet läge från tekningscirkeln, men avslutet från LHCs kanadensare räddades av Joacim Eriksson i Skellefteå.

Fyra minuter i sudden death fick Skellefteå ett väldigt bra läge men avslutet från Oscar Möller räddades av Linköpings målvakt Christian Engstrand.

Sju minuter in i sudden death kom avgörandet och det var John Klingberg som avgjorde till Skellefteås fördel. Matchserien är därmed kvitterad till 1-1.