• Huvudsponsorer

Fre 24 Mar  (1 match)
Sön 26 Mar  (1 match)
Tis 28 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tis 26 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Sön 05 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Fre 17 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)

LHC förlorade i Kinnarps Arena

18 oktober 2013 21:10

Linköpings HC lyckades inte besegra HV71 i Kinnarps Arena. Hemmalaget krigade väldigt hårt, utnyttjade LHC:s misstag till max och drog det längsta strået i matchen. Slutresultatet skrevs till 3-1.


Matchens inledande minuter bjöd på ett öppet spel med målchanser åt båda håll. Först kontrollerade LHC spelet under drygt en minut innan HV71 lyckades vända spelet och etablera ett längre anfall som höll på ungefär lika lång tid.

Efter sex minuter fick HV71 matchens första riktigt heta målchans när Toni Rajala och William Karlsson fick fritt fält framför Christian Engstrand som med en bra räddning såg till att HV inte tog ledningen.

Två minuter senare fick Johannes Salmonsson en bra chans men Gustaf Wesslau räddade närskottet från Salmonsson.

LHC skapade de hetaste chanserna medan det var HV som förde det mesta av matchen spelmässigt. Efter tolv minuter tog också hemmalaget ledningen i matchen genom Toni Rajala, som fick pucken till skänks av Mattias Bäckman och hittade nätet bakom Engstrand med ett slagskott.

Efter HVs ledningsmål blev LHC passiva under ett par minuter och fick vid ett par gånger om se HV ta sig in i anfallszon utan några större bekymmer.

LHC lyckades emellertid hämta sig och stod för en bra avslutning på perioden med ett par riktigt bra målchanser som följd av det. Men med sex sekunder kvar av perioden slarvade LHC ännu en gång i anfallszon, vilket friställde William Karlsson som utnyttjade läget och utökade HVs ledning.

Den andra perioden började på ett mindre bra sätt för LHC. Först ådrog sig Rahimi ett personligt straff om tio minuter och tio sekunder in i spelet åkte Jesper Pettersson ut för hög klubba. En minut in i box åkte HV71:s Andreas Jämtin ut och LHC lyckades således klara av sitt boxplay.

LHC lyckades inte etablera något under den minut av powerplay som följde efter spel fyra mot fyra, men fick en till chans i powerplay ett par minuter senare. Då var LHC betydligt närmare ett reduceringsmål men oturen grinade LHC i ansiktet vid mer än ett tillfälle.

Under den avslutande halvan av andra perioden drog LHC på sig två utvisningar på kort tid men lyckades bemästra boxplay på ett bra sätt och lyckades HV borta från ytterligare ett mål framåt.

Men när LHC drog på sin tredje raka utvisning lyckades hemmalaget utöka ledningen till 3-0. Målet kom från Patrik Carlsson som överlistade Engstrand med ett rappt handledsskott.

Med mindre än en minut kvar gav LHC liv i matchen igen när Simon Hjalmarsson fick öppet mål efter förarbete av Mattias Sjögren och framförallt Pär Arlbrandt. LHC var därmed tvungna att hämta upp ett tvåmålsunderläge i den tredje perioden.

Den tredje perioden bjöd på en liknande inledning som den första perioden. Spelet var öppet och chanser skapades åt båda håll, där LHC skapade något hetare chanser än hemmalaget.

Hemmalaget spelade dock ganska tätt i egen zon vilket medförde att LHC inte riktigt lyckades i sina försök att ta sig in på kassen. LHC:s jakt blev dessutom än svårare efter drygt sju minuter när Mattias Sjögren blev utvisad för hakning. LHC klarade av sitt boxplay men tappade värdefulla minuter.

Efter avklarat boxplay började Linköping chansa allt mer men hade stundtals problem med att luckra upp HV:s försvarsspel. De chanser som uppstod var till störst del ströchanser och de gav ingen större utdelning.

Linköping jagade i den tredje perioden men lyckades inte närma sig hemmalaget, som vann matchen med 3-1.