• Huvudsponsorer

Lör 25 Mar  (1 match)
Tis 28 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tis 26 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Idag  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Sön 05 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Fre 17 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)

Linköping vann den första semifinalen

28 mars 2013 22:18

Det såg länge ut för LHC i den första semifinalen. Men två mål i den tredje perioden tvingade fram ett avgörande i sudden death och väl där avgjorde Erik Lindhagen efter femton minuter.


Linköping fick en tuff start på matchen i Skellefteå då hemmalaget kom ut och flög från första nedsläpp. Redan i det första bytet skapade satte Skellefteå press mot Christian Engstrand i LHCs målbur.

Efter en och en halv minut stack LHC upp i en kontring varpå Carl Söderberg fick ett bra läge, men då räddade Markus Svensson för Skellefteå. Men inledningen i matchen handlade om hemmalaget och efter drygt fyra minuter kom ledningsmålet för Skellefteå. Erik Forsell snappade upp en puck bakom förlängd mållinje och serverade ett öppet läge framför Engstrand som Oscar Möller förvaltade väl.

LHC fick sedan chansen i powerplay, men hade problem med att få igång spelet med en spelare mer på isen. Istället lyckades LHC skapa en riktigt bra chans strax efter att Skellefteå blivit fulltaligt. Patrik Zackrisson styrde ett skott från Hävelid och Markus Svensson tvingades göra en panikräddning.

Skellefteå var det spelförande laget under stora delar av den första perioden. LHC hade ett par sekvenser där de lyckades sätta press på Skellefteå dock lyckades gästerna inte skapa några riktigt heta målchanser.

Linköping fick powerplay med mindre än två och skapade där sin dittills bästa chans när Patrik Zackrisson fick avsluta i fritt läge precis framför mål, men avslutet från Zackrisson gav inte utdelning. Skellefteå kunde således gå till periodpaus med en uddamålsledning.

LHC fick en positiv inledning på den andra perioden och lyckades skapa ett par bra chanser under de inledande minuterna. Magnus Johansson fick öppet skottfält, ett läge som Johansson inte lyckades utnyttja. Känslan var där och då att LHC låg nära en kvittering, men när Lee Goren blev utvisad utnyttjade Skellefteå sitt powerplay och utökade till 2-0 genom Joakim Lindström.

Skellefteå fick energi efter 2-0 målet och tog återigen över taktpinnen i matchen. LHC hade svårt att få ner Skellefteås fart i mittzon vilket medförde att hemmalaget kom in i anfallszon gång efter annan med hög fart och satte press på LHC.

LHC jagade febrilt efter reducering under andra halvan i den andra perioden. Efter femton minuter fick gästerna ett längre anfall där bland annat Lee Goren hade ett friläge och Magnus Johansson hade öppet skottfält. Men trots goda möjligheter lyckades inte LHC få in pucken bakom Markus Svensson.

LHC fick inte många chanser och de chanser som östgötarna skapade gav ingen utdelning, mycket på grund av Markus Svenssons stabila målvaktsspel. LHC jakt till trots, det var Skellefteå som till den andra periodpausen med en tvåmålsledning.

Skellefteå öppnade bäst i den tredje perioden och fortsatte med sitt fartfyllda anfallsspel som gav LHC problem i egen zon.

Men efter tre minuter lyckades LHC bryta pucken högt i banan, vilket gav ett två mot ett läge. Mattias Weinhandl spelade i sidled till Patrik Zackrisson som satte dit reduceringspucken.

Efter reduceringsmålet fick LHC luft under vingarna och lyckades dessutom med sin höga press, vilket gav en bättre offensiv och fler målchanser framåt. Det märktes dessutom att LHC lyckades höja tempot i sitt egna spel och att de lyckades sätta Skellefteå på svårare prov.

Dock fortsatte visa av problemen i försvarszon vilket gjorde att LHC spelade fast sig själva vid ett par tillfällen under kvitteringsjakten. LHC jagade och jagade, men hade stundtals svårt att skapa bra målchanser.

Men kvittering kom till slut och som under kvartsfinalserien mot HV71 gjorde LHC mål i boxplay. Robin Figren fick pucken i hörnet och spelade fram pucken till Sebastian Karlsson som styrde upp pucken i nättaket. Matchen, som redan innan var het, hettade till ordentligt under slutskedet av den tredje perioden och domarkvartetten fick jobba hårt för dagsverket.

Med femton sekunder kvar av tredje perioden var Skellefteås Oscar Möller nära att avgöra men skottet tog i ribban och gick sedan ut. Matchen gick sedan till avgörande i sudden death.

Skellefteå kom ut starkt även i den fjärde perioden och fick nästa omgående ett längre anfall i Linköpings försvarszon. Men efter par minuter öppnade spelet upp sig varpå matchen började präglas av ännu högre tempo och en ständigt bytande av målchanser mellan lagen.

I det öppna spelet var det LHC som skapade flest och bäst målchanser, men Markus Svensson stod i vägen när Linköping försökte avgöra matchen. På motsatt sida av rinken utförde hans kollega Christian Engstrand ett gott jobb när Skellefteå började trycka på allt mer.

Efter femton minuter i sudden death kom avgörandet och det var Erik Lindhagen som satte dit vinstpucken bakom Markus Svensson.