• Huvudsponsorer

Fre 24 Mar  (1 match)
Sön 26 Mar  (1 match)
Tis 28 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tis 26 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Sön 05 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Fre 17 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)

Fjärde raka vinsten för LHC

26 januari 2016 21:20

Den första av två raka matcher på bortaplan slutade med vinst i Malmö Arena. LHC tog ledningen i matchen åtta minuter in i matchen och släppte den aldrig. Daniel Rahimi utmärkte sig i poängprotokollet med ett mål och två assist.


Linköping förde spelet från start i Malmö Arena och testade tidigt hemmalagets målvakt Jonas Gunnarsson. Gästerna hade initiativet i matchen men blev testade när Malmö stack iväg i sina spelvändningar.

Efter åtta minuter tog LHC ledningen i matchen genom Daniel Rahimi som skickade in pucken bakom Gunnarsson längs med isen.

Linköping fortsatte att styra spelet efter ledningsmålet och lyckades skapa ett koppel med farliga målchanser men Gunnarsson spelade bra för hemmalaget och satte stopp när LHC kom till avslut.

Rahimis mål blev det första i en inledande period som LHC kontrollerade utan att imponera nämnvärdigt.

Malmö kom ut desto starkare i den andra perioden och satte LHC under press i den inledande minuten. Efter en och en halv minut valde LHC att ta timeout vilket var ett lyckat drag.

För under de två och en halv minut som följde efter timeouten utökade LHC sin ledning två gånger om. Chad Billins blev framspelad Garrett Roe och hittade en lucka mellan benen på Gunnarsson för Linköpings andra mål i matchen.

En och en halv minut senare styrde Nick Sörensen in pucken efter en bra passning av Daniel Rahimi vilket innebar Clubens tredje mål i matchen. Efter Sörensens mål valde Malmö att byta ut Gunnarsson och sätta in Pontus Sjögren mellan stolparna.

Efter LHC:s tredje blev Malmö mer desperata och klev upp högre i banan för att sätta stopp på Linköping. Det blev också en liten scenväxling i matchen där Malmö lyckades sätta mer tryck och skapa fler målchanser mot David Rautio i LHC:s målbur.

Fjorton minuter in hemmalaget betalt för sitt slit när reduceringspucken bokstavligt talat trillade in bakom Rautio. Frederik Storm sköt ett skott som gick i en båge över Rautio och över mållinjen.

Malmö skapade ytterligare ett par bra lägen under periodens slutskede innan LHC tog över under den sista minuten.

I den tredje perioden kom båda lagen ut med bra och spelet böljade fram och tillbaka med chanser åt båda håll.

Efter fem minuter utökade LHC ställningen till 4-1 genom Gustav Forsling som hittade nätet med ett direktskott efter passning av Daniel Rahimi som därmed gjorde sin tredje poäng i matchen.

Spelet fortsatte att bölja fram och tillbaka med ett visst chansmässigt övertag för Linköping.

Under periodens avslutande halva lyckades Linköping spela av matchen på ett väldigt bra och effektivt sätt. Malmö försökte komma till chanser men LHC släckte ner tillställningen i Malmö Arena.

Tre mycket viktiga poäng bärgades i den första av två raka bortamatcher.