• Huvudsponsorer

Fre 24 Mar  (1 match)
Sön 26 Mar  (1 match)
Tis 28 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tis 26 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Sön 05 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Fre 17 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)

LHC är klara för semifinal!

21 mars 2013 21:27

Linköping åkte till bortamötet mot HV71 med en 3-1 ledning i matchserien och chansen att avancera till semifinal. En stark första period (0-3) bäddade för seger och LHC är nu klara för semifinal.


LHC fick en bra inledning på matchen i Jönköping och redan efter en minut fick bortalaget chansen i powerplay. Där skapade LHC en bra chans när Pär Arlbrandt kom till ett avslut, ett skott som styrdes av Wesslau upp i nätet på kortsidan.

LHC öppnade bäst och satte redan från start hög fart på matchen. Efter fem minuter gick HV-försvaret bort sig, vilket gav öppet läge till Jonas Almtorp. Almtorp missade sitt läge, men på returen kunde Robin Figren slå in pucken och ge LHC ledningen.

LHC förde spelet och var det bättre laget under inledningen av matchen. Efter elva och en halv minut lyckades LHC utöka ledningen genom Johannes Salmonsson, som för andra matchen i rad överlistade Wesslau i ett friläge.

En minut senare utökade LHC ledningen till 0-3 genom Pär Arlbrandt. Efter 0-3 målet valde HV71 att byta ut Gustaf Wesslau till förmån för slutspelsdebutanten Jonas Gunnarsson.

Femton minuter in i första perioden åkte LHCs Robin Figren ut 2+2 minuter för high-sticking och LHC ställdes inför ett långt boxplay. HV71 tryckte på i powerplay men avsluten från hemmalaget gick allt som oftast utanför och LHC klarade av fyra minuter i boxplay. LHC gick sedan till pausvila med en 0-3 ledning.

I den andra perioden fick HV71 en dubbelchans efter en minut när Andreas Jämtin och Jason Krog kom till varsitt avslut inom ett par sekunder. Det märktes tydligt att hemmalaget inte skulle lägga sig ner och dö, då de kom ut och tog tag i matchen.

LHC fick en tuff resa i inledningen av andra perioden då HV71 jagade efter en reducering i matchen. Men hemmalaget hade problem med att ta sig in mot LHCs målbur, samtidigt som Andreas Andersson räddade de lägen som han utsattes för.

LHC fick slita hårt, men när de fick powerplay efter nio minuter utökade de ledningen. Magnus Johansson sköt ett skott som letade sig in bakom Jonas Gunnarsson i HV71. Mindre än en minut senare fick LHC straffslag och Pär Arlbrandt satte dit 0-5 till Linköping.

Efter Pär Arlbrandts 0-5 mål var känslan att luften gick ur HV71. Det spel som HV71 visade upp fram till Linköpings två mål försvann efter Arlbrandts straffmål. Det gjorde att LHC gick till andra periodpausen med en 0-5 ledning.

HV inledde den tredje perioden med ett sista försök till att äta sig ikapp i matchen. De kom ut och satte press på LHC som ägna de första minuterna åt att försvara. Dock bestod HVs problem med att få fast pucken i anfallszon och många gånger kunde LHC spela sig ur situationerna.

Linköping spelade ett väldigt kompakt försvarsspel under den tredje perioden och såg till att HV71 inte tog sig in mot mål när de befann sig i anfallszon. Men tillslut fick HV hål på Andreas Andersson när Patrik Carlsson satte en retur i mål efter sju minuter.

Reduceringen gav HV71 energi som krigade vidare i jakt på ännu en reducering. LHC blev nedtryckta i egen zon och fick jobba hårt i defensiven för att reda ut situationen.

LHC hämtade sig dock och kunde återgå till att spela smart i jakten på en semifinalplats.

HV71 tog ut målvakten med sex och en halv minut kvar i ett sista desperat försök att komma ikapp. Men med tre minuter kvar satte LHC spiken i kistan när Simon Hjalmarsson skickade in pucken i den tomma målburen.

Linköping besegrade HV71 med 4-1 i matcher och är nu klara för semifinal.