• Huvudsponsorer

Lör 25 Mar  (1 match)
Tis 28 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tis 26 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Idag  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Sön 05 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Fre 17 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)

Linköping mobiliserar kraft inför morgondagen

23 september 2012 17:55

Efter förlusten mot Brynäs vänder Linköping tillbaka till Cloetta Center. På måndagskvällen väntar match mot smålänningarna i Växjö Lakers, en utmaning som Linköping är redo för.


Matcherna duggar tätt just nu för LHC. Morgondagens match i Cloetta Center mot Växjö blir den fjärde matchen på en vecka i inledningsfasen av Elitserien 2012/2013.

– Man vill ha matcherna och man är otroligt spelsugen. Det känns bara bra och det är det man lever ut för. Det är därför man håller på med det här, säger Linköpings Magnus Hävelid.

På lördagskvällen spelade Linköping på bortaplan mot Brynäs. En match som var jämn och oviss hela vägen in i mål men som slutade med seger för hemmalaget.

– Jag tycker att det finns många bra saker från matchen igår. Jag tycker att vi inleder matchen på ett väldigt fint sätt. Vi får spela en hel del boxplay i den första perioden som vi reder ut, säger Magnus och fortsätter:

– Vi låg under med 1-0 inför sista och det känns som att vi verkligen vågade spela fullt ut i den tredje perioden, vi var kreativa och hade en hel del farliga lägen. Det är rättvist att 1-1 målet kommer, sen är det givetvis snöpligt att 2-1 målet kommer. Jag tycker att vi hade gjort oss förtjänta av en poäng i gårdagens match med tanke på hur den gestaltade sig.

Med tanke på det täta spelschemat så gäller det att kunna släppa tidigare matcher och gå vidare till nästa match och det är något som Magnus Hävelid skriver under på.

– Det finns inte tid att analysera eller att gräva ner sig. Jag tror att alla känner att vi gjorde en bra bortamatch och nu gäller det lägga den bakom sig och ta sig an och mobilisera kraft inför Växjö.

Linköping har under söndagen genomfört en träning som förberedelse inför morgondagens drabbning mot Växjö Lakers och ledarstaben i Linköping känner sig förberedda inför matchen.

– Man känner igen många av spelarna sen tidigare och det är samma coach så man vet ungefär hur det kommer att se ut. Sen ska vi kolla på deras match mot Skellefteå lite mer i detalj under söndagskvällen.

Daniel Grillfors saknas alltjämt i truppen men i övrigt är samtliga spelare hela och friska vilket innebär att LHC har många spelare som är tillgängliga för spel.

– Vi kommer att spela med tretton forwards och sju backar i morgondagens match. Men vi kommer att ta ut laget under morgondagen.