• Huvudsponsorer

Fre 24 Mar  (1 match)
Sön 26 Mar  (1 match)
Tis 28 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tis 26 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Sön 05 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Fre 17 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)

Tung seger på bortaplan

21 januari 2016 21:30

Linköping tog en viktig seger på torsdagskvällen. Skellefteå slogs tillbaka med 5-2 i en match där LHC tog ledningen i den första perioden och aldrig släppte den.


Matchinledningen i Skellefteå Kraft Arena var jämn med bra tempo från båda lagen. Hemmalaget skapade matchens första riktigt bra målchans när förre LHC-spelaren Patrik Zackrisson kom till avslut i periodens första minut, ett avslut som räddades av David Rautio.

Chansmässigt var det en liten fördel för Skellefteå som även var det lag som lyckades komma till flest avslut under de inledande tio minuterna.

Men det var LHC som tog ledningen i matchen. I powerplay stod LHC för en uppsnurrning som slutade med att Niklas Persson slog in pucken från nära håll efter passning av Garrett Roe och Jonas Junland.

LHC drog sedan på sig två utvisningar på kort tid och fick bland annat spela tre mot fem i drygt en minut. Skellefteå tryckte på men LHC stod upp bra i boxplay och klarade av såväl tre mot fem som fyra mot fem.

I periodens artonde minut utökade LHC sin ledning till 2-0. Garrett Roe hittade fram till Rhett Rakhshani som pricksköt in Clubens andra mål bakom Erik Hanses.

I den andra perioden kom Skellefteå ut väldigt starkt och började omedelbart att sätta Linköping under press. Hemmalaget kom till anfall med hög fart och lyckades sedan etablera spelet i offensiv zon. LHC fick kriga hårt i defensiven och fick under stora delar enbart inrikta sig på att freda egen målbur.

Efter sex minuter lyckades Skellefteå reducera ställningen genom Sebastian Ohlsson som med ett direktavslut hittade en lycka bakom David Rautio.

Det var sedan fortsatt hård press från Skellefteå och David Rautio fick komma upp ett par gånger om med viktiga räddningar.

Med nitton sekunder kvar av den andra perioden utökade Linköping sin ledning. Rhett Rakhshani och Andrew Gordon såg till att få fram till pucken till Garrett Roe som i en fri yta mot Hanses stod för ett kliniskt avslut och sin tredje poäng i matchen.

Linköping fick en bättre start i den tredje perioden även om det var Skellefteå som tidigt fick ett väldigt bra läge för reducering. LHC försvarade sig på ett väldigt bra sätt och lyckades med sina omställningar betydligt oftare än i den andra perioden.

Det gav ett helt annat flöde med målchanser för gästerna som vid ett par tillfällen fick ner pucken djupt och lyckades etablera ett bra anfallsspel.

Efter nio och en halv minut reducerade Skellefteå till 3-2 genom Andrew Calof, ett mål som kom till i powerplay efter att Jonas Junland blivit utvisad.

En minut efter Skellefteå reducering utökade LHC ledningen till 4-2 genom Jakob Lilja som med ett backhandavslut hittade nättaket bakom Hanses.

Skellefteå jagade under periodens sista halva men det var Linköping som stod för nästa mål i matchen. Jakob Lilja spelade fram till Nick Sörensen som förpassade in pucken i den tomma målburen.

Segersiffrorna skrevs till 5-2, en mycket tung och viktig seger för Linköping.