• Huvudsponsorer

Lör 25 Mar  (1 match)
Tis 28 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tis 26 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Idag  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Sön 05 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Fre 17 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)

LHC föll med uddamålet i Fjällräven Center

10 oktober 2013 21:19

Linköping åkte till Örnsköldsvik och Fjällräven Center med ambitionen att bryta förlusttrenden på bortaplan. LHC var nära att ta poäng men föll med uddamålet mot hemmalaget MODO.


Linköpings HC stod för en bra inledning i bortamatchen mot MODO. Redan efter ett par byten hade LHC skapat ett par riktigt bra chanser som satte MODOs Linus Ullmark på prov.

Matchinledningen präglades av högt tempo och stundtals väldigt heta känslor från båda lagen. LHC var nära att ta ledningen efter fyra minuter när Eric Himelfarb fick ett bra läge som han inte lyckades utnyttja.

En minut senare tog MODO ledningen i matchen genom Edwin Hedberg som fick på ett bra avslut som Andreas Andersson inte lyckades rädda. LHC var fortsatt bra trots baklängesmålet och spelade stundtals väldigt bra i anfallszon.

Trots detta var det MODO som stod för nästa mål när Mario Kempe stod fri i slottet och överlistade Andreas Andersson med ett skott i bortre krysset.

LHC replikerade en minut senare när Pär Arlbrandt mycket vackert spelade fram till Simon Hjalmarsson som bara behövde styra in pucken bakom en bortspelad Linus Ullmark. Det målet gjorde att LHC var i ett uddamålsunderläge inför den andra perioden.

Väl där öppnade LHC återigen bra och hade ett par väldigt goda chanser för kvittering. Bland de chanser som fanns till kvittering fanns bland annat ett väldigt hårt skott från tuffe backen Daniel Rahimi.

MODO såg till att LHC inte lyckades kvittera utan istället lyckades hemmalaget utöka ledningen genom Gustav Possler som slog in en retur efter skott av Per-Åge Skröder.

Återigen stod LHC för en snabb replik när Pär Arlbrandt förvaltade den straff som LHC tilldömdes efter att Eric Himelfarb blivit nedriven under ett friläge. Linköping spelade riktigt bra efter reduceringen och var nära att kvittera flera gånger om, främst under de två täta powerplay som LHC fick chansen att utnyttja.

Det blev dock inga fler mål för något av lagen i den andra perioden och LHC var således fortfarande i ett uddamålsunderläge inför den tredje perioden.

Redan efter en minut var det ytterst nära att LHC kvitterade men skottet från amerikanen Chad Kolarik gick precis utanför Linus Ullmarks målbur. Linköping jagade intensivt efter en kvittering och var det spelförande laget inledningsvis i den tredje perioden.

Men kvitteringsjakten stötte på ett problem efter drygt sju minuter av perioden. MODO fick tag på pucken i anfallszon efter att Marcus Vinnerborg stått i vägen för en passning, vilket gjorde att Mario Kempe kunde hitta fram till Edwin Hedberg som med sitt andra mål för kvällen utökade hemmalagets ledning till 4-2.

Linköpings läge blev allt tuffare i och med MOODs utökning och saken blev inte lättare av att LHC hade svårt att skapa chanser under de efterföljande minuterna.

Linköping försökte sig på en sista kraftansträngning med tio minuter kvar av perioden, men MODO spelade stabilt i egen zon och lyckades få stopp på LHCs anfallsspel.

Med två minuter kvar plockade LHC ut Andreas Andersson ur målburen för att spela sex mot fem i ett sista försök till reducering. Med en minut och tjugo sekunder kvar lyckades LHC reducera när Chad Kolarik bjöd på stort artisteri när han gjorde mål med avslut mellan benen på sig själv.

LHC jagade sedan kvittering men lyckades inte nå ändra fram. Därmed förlorade LHC sin tredje raka bortamatch.