• Huvudsponsorer

Lör 26 Nov (1 match)
Tor 01 Dec (1 match)
Mån 05 Dec (1 match)
Tor 08 Dec (1 match)
Lör 10 Dec (1 match)
Tis 20 Dec (1 match)
Mån 26 Dec (1 match)
Ons 28 Dec (1 match)
Fre 30 Dec (1 match)
Tis 03 Jan (1 match)
Tor 05 Jan (1 match)
Lör 07 Jan (1 match)
Tor 12 Jan (1 match)
Lör 14 Jan (1 match)
Tor 19 Jan (1 match)
Lör 21 Jan (1 match)
Tis 31 Jan (1 match)
Lör 04 Feb (1 match)
Tis 14 Feb (1 match)
Fre 17 Feb (1 match)
Lör 18 Feb (1 match)
Tis 21 Feb (1 match)
Tor 23 Feb (1 match)
Lör 25 Feb (1 match)
Tis 28 Feb (1 match)

Imponerande vändning av LHC

19 mars 2013 22:20

LHC låg under i stora delar av den fjärde kvartsfinalen. Men med en minut kvar i tredje perioden lyckades LHC kvittera och tvinga fram ett avgörande i overtime. Väl där avgjorde Simon Hjalmarsson och sköt LHC till 3-1 ledning i matchserien.


Gästerna i HV71 fick en drömstart på matchen i Cloetta Center. De inledde klart piggast och efter två och en halv minut tog HV ledningen genom Johan Lindström. Gästerna fick mycket energi av ledningsmålet och var det lag som skapade flest målchanser i inledningen av matchen.

Första perioden bjöd på ett högt tempo från de båda lagen och ett visst målchansövertag för HV. LHC skapade ett par chanser av värde, men Gustaf Wesslau imponerade i HV71s målbur. Efter nio minuter tvingades LHC till ett målvaktsbyte då Christian Engstrand fick ett hårt skott i pannan som medförde ett blödande sår. Andreas Andersson fick hoppa in från bänken och ge sig ut i hetluften

LHC fick jobb hårt för att komma till lägen i anfallszon på grund av HV71s defensiv som skötte sig utmärkt i den första perioden. Men efter fjorton minuter lyckades LHC till en kvittering och det var Robin Figren som lyckades överlista Wesslau.

Men HV replikerade och efter arton minuter återtog gästerna ledningen när Andreas Jämtin stötte in pucken från nära håll.

Inledningen på den andra perioden var avvaktande och bjöd inte alls på samma höga tempo som var i den första perioden. Båda lagen fick chanser inledningsvis men lyckades inte förvalta dessa.

Efter fyra minuter utökade HV sin ledningen när Johan Lindström styrde in en passning från Tommy Kristiansen med hjälp av skridskon.

LHC lyckades emellertid repa sig snabbt och reduceringen till 2-3 kom endast tre minuter senare. Johannes Salmonsson skaffade sig själv ett friläge i boxplay och lyfte pucken högt över Wesslaus plockhandske. LHC fick energi av reduceringen och började förlägga mer av spelet till HVs försvarszon. Till slut kom också kvitteringen när Magnus Johansson satte dit pucken i powerplay.

Men återigen återtog HV71 ledningen och det var Johan Lindström som satte dit pucken bakom Andreas Andersson. Det målet gav HV71 ledningen efter två perioder och det krävdes således jakt av LHC i den tredje.

I den tredje perioden fick LHC ett tidigt powerplay och därmed en bra chans till kvittering. LHC var nära att överlista Wesslau ännu en gång men pucken studsade inte LHCs väg i det powerplayet.

LHC krigade på i ett försök att få till en kvittering, men hade problem med att ta sig igenom HVs smarta och kompakta försvarsspel.

LHC genomförde sedan en forcering mot slut i ett försök att kvittera matchen. LHC fick ner pucken djupt i HVs försvarszon och lyckades till sist få in pucken bakom Gustaf Wesslau genom Lee Goren. Matchen gick därför till avgörande i overtime.

LHC hittade återigen ett sätt att vinna i overtime. Efter två och en halv minut tryckte Simon Hjalmarsson in pucken bakom Gustaf Wesslau och sköt LHC till 3-1 ledning i matchserien.