• Huvudsponsorer

Fre 24 Mar  (1 match)
Sön 26 Mar  (1 match)
Tis 28 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tis 26 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Sön 05 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Fre 17 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)

LHC föll i Vida Arena

3 januari 2015 18:30

Växjö Lakers fortsätter att spöka för Linköping Hockey Club. 2015 års första match slutade med förlust med 4-2, LHC:s fjärde förlust mot Växjö den här säsongen.


Matchinledningen i Vida Arena var en jämn historia med puckinnehav för båda lagen. LHC var något hetare under inledningsminuterna innan Växjö tog över och fick ett flertal långa anfall i Linköpings försvarszon.

Växjö skapade flest chanser och kom till flest avslut i inledningen av matchen vilket gjorde att LHC:s målvakt Marcus Högberg tidigt fick bekänna färg mellan stolparna.

Linköping tog ledningen i matchen efter åtta och en halv minut med ett vackert mål. Henrik Törnqvist slog en stenhård passning till Broc Little, som fri mot Stefan Steen lyfte upp pucken i nättaket och därmed gjorde sitt fjortonde mål den här säsongen.

Två och en halv minut senare drog LHC på sig två utvisningar i samma sekvens och fick därmed spela tre mot fem för tredje matchen i rad. Med tolv sekunder kvar av boxplay lyckades inte LHC hålla hemmalaget stången och kvitteringen var ett faktum. Noah Welch drog iväg ett skott från blålinjen som gick in ovanför Högberg.

I avslutningsdelen av perioden var det Linköping som var det bättre och tyngre laget i matchen. Gästerna skapade ett par bra chanser och hade mycket puckinnehav i offensiv zon. Men det föll inga mer mål i den första akten och det stod således 1-1 på tavlan när signalen för paus ljöd i Vida Arena.

Tidigt i den andra perioden drog Växjö på sig sin första utvisning i matchen och Linköping fick chansen i powerplay. Då passade Växjö på att ta ledningen i matchen med sitt sjunde boxplay-mål för säsongen när Liam Reddox hittade nätet bakom Högberg.

Linköping replikerade blixtsnabbt och gjorde mål i samma powerplay. Jacob Micflikier spelade fram till Jeff Taffe som hittade det bortre krysset med ett hårt handledsskott.

Växjö hade sedan en längre period där hemmalaget flög fram och fick ner pucken djupt bakom LHC:s backar i stort sett hela tiden. Det gav hemmalaget ett flertal längre anfall där de snurrade runt friskt i LHC:s zon och skapade chanser som räddades av Marcus Högberg.

Matchbilden öppnade sedan upp sig och det svängde fram och tillbaka med målchanser för båda lag. Växjö kom till något fler avslut och låg närmast ett ledningsmål under den andra periodens sista tio minuter.

Men det var Linköping som kom absolut närmast ett ledningsmål. Backen Anton Karlsson sköt ett skott som Stefan Steen räddade, men tappade bakom sig varpå en framstörtande Växjö-försvarare slängde sig fram och rensade undan.

LHC avslutade starkt men lyckades inte sätta ledningsmålet innan den andra perioden var över. Därmed var det likaläge även inför den tredje perioden.

Växjö öppnade intensivast i den tredje perioden och skapade ett par bra chanser som tvingade fram ett par räddningar från Högbergs sida.

Linköping i sin tur fick chansen i powerplay efter drygt fyra minuter, en bra möjlighet att återta ledningen och initiativet i matchen. Men powerplay-spelet lämnade mycket att önska och Växjö klarade av sitt boxplay utan några större bekymmer.

Växjö var fulltaliga i drygt tjugo sekunder innan hemmalaget tog ledningen med 3-2. Noah Welch spelade fram Gustav Rydahl som först sköt och sedan vispade in sin egen retur.

Växjö fortsatte att skapa chanser och det såg ganska mörkt ut för Linköping att ta ikapp uddamålsunderläget.

Det var inte förens mot slutet som LHC kom upp och skapade ett par vassa chanser. LHC plockade ut målvakten med två och en halv minut, men lyckades aldrig etablera något riktigt tryck.

Istället stack Växjö upp och kontrade in 4-2 i tom målbur genom Liam Reddox.