• Huvudsponsorer

Lör 25 Mar  (1 match)
Tis 28 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tis 26 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Idag  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Sön 05 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Fre 17 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)

"Vi ska spela som vi ska göra"

18 mars 2013 17:44

Linköpings HC har en god känsla inför morgondagens kvartsfinal i Cloetta Center. Efter söndagens vinst i Jönköping har LHC ett visst övertag i matchen och en chans att spela till sig matchboll.


LHC vände ett 4-2 underläge till vinst med 4-5 efter sudden death, en väldigt stark vändning av LHC inför ett fullsatt Kinnarps Arena.

– Jag tycker vi visar en väldigt bra moral och prov på en väldigt bra karaktär idag. Vi hade en period i andra perioden där vi inte riktigt kom upp på dem och gav dem ytor att spela på, men vi tog oss samman och började om. Vi jobbade mer på dem i försvarszon och tog för oss på ett bra sätt även i offensiven, säger Roger Melin.

De senaste dagarna har mycket av snacket kring hockeyn i Linköping handlat om stämningen i Cloetta Center i fredags. Prognosen pekar mot fullsatt i morgon och förhoppnings ännu bättre stämning.

– Det var det bästa som jag har upplevt i Cloetta Center under min tid i Linköping. Det vore grymt kul om det skulle vara samma stämning i morgon som det var i fredags. Vi hoppas givetvis på det och vi fick väldigt mycket energi av det senast.

Just publiken spelar en viktig roll i jämna matchserier. En åsikt som Roger Melin håller med om.

– Man får mycket energi av det stöd som man känner från läktaren. Det går inte att undanhålla deras betydelse, men samtidigt måste vi fortsätta hålla fokus på det vi ska göra.

Morgondagens match är den fjärde i kvartsfinalserien. LHC leder matchserien med 2-1 och har chansen att göra ett litet ryck och skaffa sig matchboll.

– Det är en ny match med nya möjligheter att göra något bra. Jag hoppas på en bra stämning och att vi fortsätter prestera bra ishockey. Vi ska spela som vi ska göra och följa vår spelidé.

Läget i laget?
– Vi har samma lag att tillgå i morgondagens match.