• Huvudsponsorer

Fre 24 Mar  (1 match)
Sön 26 Mar  (1 match)
Tis 28 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tis 26 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Sön 05 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Fre 17 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)

Pär Arlbrandt avgjorde i sudden death

17 mars 2013 18:55

Den tredje kvartsfinalen var en fartfylld och jämn historia, som var så pass jämn att den gick till avgörande i sudden death. Där avgjorde Pär Arlbrandt när han förvaltade ett straffslag efter sex minuter.


Publiken i Kinnarps Arena fick se en intensiv inledning av den tredje kvartsfinalen. Båda lagen öppnade matchen i ett högt tempo och efter två minuter var LHC nära att ta ledningen men skottet från Simon Hjalmarsson gick utanför.

Istället tog HV ledningen mindre än en minut senare när Jesper Fasth fick en passning av Rakhshani för att sedan hitta rätt bakom Christian Engstrand. En minut senare fick LHC ett bra läge när Mattias Weinhandl kom in i anfallszon och avlossade ett skott som gick i magen på Wesslau.

Det var känslor, tacklingar och högt tempo från båda lagen och det var en riktigt bra slutspelsmatch. LHC lyckades kvittera efter åtta minuter när Magnus Johansson levererade en passning från egen zon till Pär Arlbrandt som fri mot Wesslau inte gjorde något misstag och kvitterade matchen.

Linköping spelade bra efter sin kvittering och skapade en hel del bra målchanser framåt, men Gustaf Wesslau visade återigen upp ett bra målvaktsspel på hemmaplan. Första perioden var en jämn och väldigt underhållande period som slutade 1-1.

LHC fick en drömstart på den andra perioden när Robin Figren fick öppet mål efter en retur av Wesslau och enkelt placerade in 1-2 till LHC. Matchen fortsatte i samma höga tempo som i den första perioden och de skapades målchanser åt båda håll.

Efter fyra minuter kom HV71s kvittering när David Petrasek avlossade ett hårt slagskott som gick via Simon Hjalmarssons klubba och upp i nättaket. Två minuter senare återtog HV71 ledningen när Per Ledin styrde in pucken från nära håll. Ytterligare en och en halv minut senare utökade HV ledningen när Jason Krog hittade nätet i powerplay.

Tre mål inom loppet fyra och en halv minut gav medvind för hemmalaget som kom i anfallsvåg på anfallsvåg. Men LHC tog sig tillbaka och efter tolv och en halv minut reducerade LHC när Robin Figren gjorde sitt andra mål i matchen. ”Figges” andra mål i matchen gjorde att LHC endast hade ett uddamålsunderläge inför tredje perioden.

LHC fick inleda den tredje perioden i boxplay efter att Simon Hjalmarsson blev utvisad på paussignalen mellan andra och tredje perioden. Då passade LHC på att kvittera matchen genom Lee Goren som överlistade Wesslau med ett slagskott.

Matchen tätnade ytterligare efter Linköpings kvittering och inget av lagen bjöd på några ytor i onödan. HV förde spelet, skapade flest målchanser och satte ordentlig press på Christian Engstrand i LHCs målbur.

LHC tog sedan över fler andelar av spelet och det märktes att båda lagen ville gå för seger efter full tid. Med fem och en halv minut kvar var det nära att LHC tog ledningen men skottet från Linus Hultström gick i ribban och sedan över.

Med en minut kvar fick LHC nästa jätteläge när Mattias Weinhandl fick ett öppet läge framför Wesslau som inte behövde ingripa. Den tredje bjöd inte på något avgörande vilket gjorde att matchen gick till sudden death.

Där fick LHC den första chansen när Niclas Hävelid fick pucken i det övre slottet, men skottet från Hävelid gick utanför Wesslaus målbur. Efter tre minuter fick HV sin dittills bästa chans när Jason Krog fick stå fri framför Engstrand, men HVs kanadensare tog alldeles för god tid på sig och chansen gick i stöpet.

Efter fem och en halv minut i sudden death kom Mattias Weinhandl fri, blev störd och domarna valde att tilldöma straffslag. Pär Arlbrandt förvaltade straffen på bästa sätt och såg till att LHC tog ledningen i matchserien.