• Huvudsponsorer

Lör 26 Nov (1 match)
Tor 01 Dec (1 match)
Mån 05 Dec (1 match)
Tor 08 Dec (1 match)
Lör 10 Dec (1 match)
Tis 20 Dec (1 match)
Mån 26 Dec (1 match)
Ons 28 Dec (1 match)
Fre 30 Dec (1 match)
Tis 03 Jan (1 match)
Tor 05 Jan (1 match)
Lör 07 Jan (1 match)
Tor 12 Jan (1 match)
Lör 14 Jan (1 match)
Tor 19 Jan (1 match)
Lör 21 Jan (1 match)
Tis 31 Jan (1 match)
Lör 04 Feb (1 match)
Tis 14 Feb (1 match)
Fre 17 Feb (1 match)
Lör 18 Feb (1 match)
Tis 21 Feb (1 match)
Tor 23 Feb (1 match)
Lör 25 Feb (1 match)
Tis 28 Feb (1 match)

LHC besegrade HV med 6-1

15 mars 2013 21:30

LHC hämtade sig från 6-0 förlusten i Jönköping. Inför en fantastisk hemmapublik visade LHC sig från sin bästa sida och vann tillslut med 6-1. Kvartsfinalserien är därmed kvitterad, 1-1.


LHC kom ut starkt i den första perioden och lyckades trycka ner HV71 i försvarszonen redan i det första bytet. Hemmalaget såg väldigt revanschsugna ut efter onsdagens förlust och det såg ut som ett helt nytt lag ute på isen.

HV71 i sin tur skapade sin första målchans efter tre minuter när backen Dan Spang kom till avslut, ett skott som räddades av Christian Engstrand. Drygt två minuter senare fick HV71 powerplay och LHC fick visa upp sina färdigheter i boxplay, något som hemmalaget skötte med bravur.

När HV sedan fick sitt andra powerplay i matchen kom det första målet. Men det var LHC som stod för det och målskytt var assisterande lagkaptenen Sebastian Karlsson. Matchen hettade sedan till efter tretton och en halv minut när Andreas Jämtin fick matchstraff för spearing och LHC fick fem minuters powerplay.

Spelet i powerplay kunde dock ha börjar bättre då det var HV som kvitterade en minut in genom William Karlsson. Men sedan var det LHCs tur att vittja nätet och det två gånger om. Först avlossade Mattias Bäckman ett skott som gick stolpe in bakom Wesslau och drygt 45 sekunder hängde Simon Hjalmarsson upp pucken i nättaket. Det var en väldigt intensiv första period som slutade 3-1 till LHC.

Den andra perioden började i samma höga fart som var i den första perioden. Slutspelskänslorna var påtagliga och det blev allt som oftast irriterad och grinigt efter avblåsningarna.

Efter fyra minuter utökade LHC ännu en gång när lagkaptenen Magnus Johansson fick ett öppet läge i anfallszon och överlistade Wesslau med ett hårt skott. LHC förde matchen och pumpade ordentligt i anfallsvågorna, något som gav problem för HVs backuppsättningen.

Trots att andra perioden var en fartfylld historia med bra målchanser åt båda hål så blev det bara ett mål framåt. LHC hade således en tremålsledning att gå på inför den tredje perioden.

LHC fortsatte att spela bra i den tredje perioden och det var inget snack om vilket lag som ville vinna matchen mest. LHC anföll med en bra kombination mellan fart och finess vilket vållade stora problem för HV71.

HV spelade dock upp sig i den tredje perioden och lyckades sätta lite press på LHC i anfallszon. LHC stod dock upp bra i defensiven och hade dessutom en stabil Christian Engstrand längst bak.

Med fem minuter kvar plockade ut sin målvakt i jakt på en slutforcering. Men en dåligt slagen passning från HV-klubba tog på en lagkamrats skridsko och gled mot det öppna målet. I den officiella statistiken fick Daniel Grillfors målet, då han var siste LHC-spelare på pucken.

HV plockade ut Wesslau ännu en gång, men återigen slutade det med att LHC utökade ledningen. Den gången var det Pär Arlbrandts tur att få ett mål i protokollet, framspelad av Simon Hjalmarsson.