• Huvudsponsorer

Fre 24 Mar  (1 match)
Sön 26 Mar  (1 match)
Tis 28 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tis 26 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Sön 05 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Fre 17 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)

LHC inleder dubbelmöte mot FBK på hemmaplan

13 januari 2016 19:08

Linköping Hockey Club går ett spännande veckoslut till mötes. Det som står på schemat är ett dubbelmöte mot Färjestad som inför morgondagens match i Saab Arena ligger två poäng bakom LHC i tabellen.


– Det är viktigt att positionera sig i kampen om en slutspelsplats. Vi är två lag som ligger nära varandra i tabellen och på så sätt är det väldigt viktiga matcher. Vi möter ett väldigt erfaret och meriterad lag så det gäller att plocka fram det bästa i vårt spel. De är garanterat revanschsugna efter sin förlust mot Frölunda och vi kommer att få se två lag som väldigt gärna vill vinna, säger Dan Tangnes.

Hur ser du på spelschemat just nu? Det är andra veckan i rad med bara två matcher.
– Det ger oss en möjlighet att träna lite mera och ägna mer tid åt detaljer. När vi spelar varannan dag så är det lite mindre mottaglighet för att kunna jobba mycket med taktiska och på små detaljer. Nu får vi tre träningsdagar i rad där vi kan träna specifikt och metodiskt med spelmetodik och detaljer i spelet så på sätt är det en bra period på så sätt. Sen vill man alltid spela matcher och det här gör att man får längta efter att spela så det blir kul att komma igång igen.

Senaste matchen spelades i Vida Arena mot Växjö där LHC tog en tung seger med 4-1, en seger som ger bra självförtroende i en period som innehåller många matcher utanför 013-området.

– Det är alltid viktigt att vinna men vi är inne i en period där vi spelar mycket på bortaplan så att vinna på bortaplan mot ett förväntat topplag var viktigt. Det är en tajt tabell och det gäller att kontinuerligt plocka poäng för att hänga med i racet. På många sätt var det en väldigt skön vinst i Växjö.

Hur vill du att morgondagens match ska se ut?
– Jag ser gärna att vi får diktera villkoren i större utsträckning än vad de gör och får spela matchen på våra villkor. Vi vill sätta fart på pucken och kontrollera spelvändningar så vi måste komma ut med en aggressiv skridskoåkning. Men som sagt, vi möter ett meriterat och erfaret motstånd och vi måste se till att de inte får spela matchen på sina villkor och att vi visar här på vår hemmaplan att de ska få jobba hårt för att åstadkomma det de vill.

Det har under stora delar av säsongen varit fokus på LHC:s skadelista. Efter matchen mot Växjö konstaterades två nya skador då Nichlas Hardt och Sebastian Karlsson åkte upp på listan. Men till matchen mot Färjestad kommer glädjebesked då centern Garrett Roe är tillbaka i spel efter ett skadeuppehåll på en månad.

Hur pigg har Garrett Roe sett ut de senaste dagarna?
– Han har kunnat åka skridskor och har varit med ganska länge. Han ser pigg ut men när man har varit borta ett tag så blir det en omställning och vi förväntar oss inte att han ska vara tungan på vågen, men vi vet att vi får en skicklig spelare som tävlar hårt. Han bidrar på flera sätt utöver sin skickligt och det kommer ge oss en extra dimension i vårt offensiva spel samt kaxighet och attityd i spelet.

Läget i laget:
På skadelistan: Nichlas Hardt, Petter Hansson, Broc Little och Sebastian Karlsson. Förhoppningen är att Sebastian ska kunna spela matchen på lördag.
Garrett Roe är tillbaka efter skada och Vilmos Gallo är åter med i laget efter en kortare vistelse i J20.