• Huvudsponsorer

Fre 24 Mar  (1 match)
Sön 26 Mar  (1 match)
Tis 28 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tis 26 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Sön 05 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Fre 17 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)

LHC föll i Skellefteå

5 oktober 2013 18:20

Linköpings Hockey Club förlorade på lördagskvällen mot serieledande Skellefteå AIK. Trots bra spel från östgötarnas sida lyckades de inte rå på Skellefteå som vann matchen med 4-2 inför 5031 åskådare.


Inledningen av matchen i Skellefteå öppnade inte på det sätt som förväntades. Det öppna och fartfyllda spelet som förväntades byttes ut till en betydligt tätare och kampfylld inledning.

Målchanser skapades men de var ganska lätträknade till en början. Matchens första längre anfall stod hemmalaget men trots övertag och bra snurr i anfallszon lyckades de inte komma till några riktigt bra lägen. LHC å sin tur hade ett par ströchanser under första halvan av perioden.

Efter tretton och en halv minut tog LHC ledningen, ett mål som kom till i powerplay där LHC var bäst i serien innan omgången. En slumppuck dök upp hos Pär Arlbrandt som hittade en lucka mellan benen på Henrik Karlsson och därmed gav LHC ledningen i matchen.

Skellefteå lyckades kvittera LHCs ledning tre minuter senare då Oskar Sundqvist hittade nätet bakom Christian Engstrand med ett rappt avslut. Det målet medförde att den första perioden slutade 1-1.

I den andra perioden fick LHC ett väldigt bra läge efter en och en halv minut när Joachim Nermark stod fri framför Skellefteås Henrik Karlsson, men avslutet från LHC-forwarden studsade precis utanför stolpen.

Strax därefter stod hemmalaget för en bra sekvens då de under ett par minuter förde spelet på ett bra sätt och fick tryck i anfallszon. Strax därefter fick LHC powerplay, men lyckades inte utnyttja sitt övertag.

Tio minuter in i den andra akten var Skellefteå nära att ta ledningen två gånger om. Först träffade Bud Holloway ribban bakom Engstrand och en halv minut senare fick Skellefteå ett straffslag som Christian Engstrand räddade.

LHC fick sedan chansen i powerplay då Skellefteå drog på sig två utvisningar inom loppet av två minuter och tio sekunder men varken det första eller det andra numerära överläget gav någon utdelning.

Med strax över en minut kvar av andra perioden tog Skellefteå ledningen i matchen genom backen Johan Alm. LHC fick således gå till den andra periodpausen med ett uddamålsunderläge.

LHC fick ännu ett powerplay efter tretton sekunder av tredje perioden. Då lyckades LHC kvittera ställningen i matchen när Jonas Almtorp satte pucken i öppet mål efter en öppnande passning av Mattias Bäckman.

En och en halv minut senare fick Bud Holloway ett drömläge men Christian Engstrand var följsam på Holloways dragning och räddade med plockhandsken.

Efter LHCs kvittering tog Skellefteå tag i taktpinnen och visade med all tydlighet att de inte ville släppa ifrån sig några poäng i matchen. LHC drog dessutom på sig en utvisning efter åtta minuter vilket gav hemmalaget chansen att ta ledningen i matchen.

LHC visade dock upp ett väldigt bra spel i boxplay och var faktiskt det lag som skapade bäst chanser under de två minuterna. Men sex sekunder efter att LHC blivit fulltaligt tog Skellefteå ledningen i matchen igen genom John Norman. I samband med ledningsmålet var Skellefteås målvakt Henrik Karlsson tvungen att bryta matchen och han ersattes av Markus Svensson.

Linköping jagade en kvittering och valde att plocka ut Christian Engstrand med två och en halv minut kvar att spela. Men istället för kvittering kunde Skellefteå AIK ta ledningen med 4-2 genom Oscar Möller som satte pucken i den tomma målburen.