• Huvudsponsorer

Fre 24 Mar  (1 match)
Sön 26 Mar  (1 match)
Tis 28 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tis 26 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Sön 05 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Fre 17 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)

LHC föll med sex mål i Luleå

1 februari 2014 19:55

LHC lyckades inte bryta sin förlustsvit på lördagskvällen. Hemmalaget Luleå var betydligt bättre över 60 minuter och tillslut skrevs segersiffrorna till 6-0.


Inför matchen mot Luleå var målvakten Iiro Tarkki och forwarden Chad Kolarik tvungna att lämna återbud på grund av sjukdom respektive skada. Det medförde att LHC var tvungna att återigen genomföra ett antal förändringar på forwardssidan samt källa in Hästens målvakt Daniel Sperrle som fick agera andre målvakt.

Matchinledningen var svängig och innehöll målchanser åt båda håll där det för LHC mest handlade om formationen innehållande Kent McDonell, Joachim Rohdin och Eric Himelfarb.

Hemmalaget Luleå hade en period efter fem minuters spel där de kontrollerade mycket av spelet och satte stor press mot LHC:s målbur. LHC lyckades emellertid jobba sig tillbaka och lyckades återigen få till spel i anfallszon.

Efter tolv och en halv minut fick Linköping kapitulera för första gången i matchen när hemmalaget tog ledningen genom Linus Persson, ett mål som kom till i powerplay.

Femton minuter in i perioden fick Linköping sitt första powerplay i matchen efter att Luleå dragit på sig en utvisning för sex utespelare på isen. LHC:s powerplay lämnade dock mycket att önska då gästerna från Östergötland inte mäktade med ett enda skott på mål under två minuter.

Linköping fick ytterligare ett powerplay med en halvminut kvar av perioden, men lyckades inte förvalta halvminuten i slutet av perioden.

I den andra perioden inledde LHC spelet med powerplay. Det var visserligen bättre än de tidigare försöken under matchen men inte tillräckligt bra för att generera i utdelning.

Offensivt sett var det ett bättre Linköping som tävlade mot Luleå i den andra perioden. LHC skapade fler och bättre chanser än i den första perioden och lyckades ge Luleå viss oro i försvarszonen.

Det var dock Luleå som fortfarande förde spelet och skapade flest målchanser. Elva och en halv minut in i andra perioden utökade Luleå ledningen till 2-0 genom Linus Klasén.

En och en halv minut senare utökade hemmalaget till 3-0 Lars Bryggman, hans första SHL-mål i karriären.

Med drygt två och en halv minut kvar av den andra perioden fick Luleå spela powerplay efter en utvisning på Daniel Rahimi. Fem sekunder in i powerplay utökade hemmalaget ännu en gång då Per Ledin styrde in ett skott framför mål.

Linköping befann sig i ett fyramålsunderläge inför den tredje perioden och chanserna till poäng var därmed ganska små. Hemmalaget Luleå fortsatte att kontrollera spelet och efter drygt fem minuter gjorde hemmalaget sitt femte mål för kvällen. Linus Persson avlossade ett skott som gick in vid Christian Engstrands första stolpe.

Ytterligare två minuter senare gjorde hemmalagets sitt tredje powerplay-mål för kvällen när Anton Hedman vispade in en retur bakom Engstrand.

Båda lagen drog på sig utvisningar kort därefter men såväl Linköping som Luleå lyckades hålla undan i spelet med en spelare mindre på isen.

Linköping försökte avsluta matchen på ett bra sätt och skapade ett par chanser, något som dock inte räckte till för att spräcka Mark Owuyas nolla.

LHC föll med 6-0 borta mot Luleå och kunde därmed konstatera sin tredje förlust den här veckan.