• Huvudsponsorer

Fre 24 Mar  (1 match)
Sön 26 Mar  (1 match)
Tis 28 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tis 26 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Sön 05 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Fre 17 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)

Storförlust i första kvartsfinalen

13 mars 2013 21:26

Det gick undan på isen i den första kvartsfinalen. HV kom ut starkt och spelade stundtals ut LHC. Tillslut slutade matchen med 6-0 till hemmalaget och de har därmed 1-0 i matcher.


Hemmalaget HV71 kom ut och flög fram i inledningen av den första perioden. Redan under den första minuten skapade HV71 ett par väldigt bra målchanser och satte därmed Christian Engstrand på prov direkt. HV tog också ledningen i matchen när Mats Trygg hittade nätet bakom Engstrand efter två minuter.

HV fortsatte att spela med hög fart och förde matchen under stora delar av perioden. LHC fick slita hårt för att komma till målchanser och när chanserna väl dök upp räddade HV71s målvakt Gustaf Wesslau. Under de inledande tio minuterna av matchen var det HV som var det betydligt bättre laget och LHC lägga stor energi i egen zon.

LHC spelade dock upp sig och var på väg in i matchen ordentligt under tre, fyra minuter. Men efter powerbreaket i den första perioden återtog HV taktpinnen och gjorde dessutom 2-0 genom unge Anton Bengtsson. Resultatet stod sig sedan perioden ut och LHC hade därmed ett tvåmålsunderläge efter första perioden.

LHC kom ut bra i den andra perioden och fick omgående tryck i anfallszon, vilket gav lägen till reducering. Men istället för reducering utökade HV sin ledning efter två minuter när Rhett Rakhshani hittade en liten lucka ovanför Engstrands axel.

HV fortsatte sedan att diktera villkoren, precis som i den första perioden. LHC fick återigen ställa in sig på hårt slit för att komma till bra målchanser. Ett par gånger blev det farligt när LHC kom in i anfallszon men de chanserna kom alldeles för sällan.

Med drygt två minuter kvar av perioden utökade HV sin ledning till 4-0 genom Elias Fälth, som sköt mellan benen på Christian Engstrand. Det målet gav HV en fyramålsledning att gå på inför den tredje perioden.

LHC gjorde sedan ett målvaktsbyte inför den tredje perioden där Andreas Andersson ersatte Christian Engstrand mellan stolparna. LHC öppnade okej i den tredje perioden och fick dessutom ett powerplay efter två minuter. LHC lyckades dock inte skapa några riktigt bra chanser och fick efter två minuter se hur HV blev fulltaliga igen.

LHC förde stundtals spelet i den tredje perioden och skapade ett par bra chanser, men Gustaf Wesslau i HV71s målbur visade upp ett bra målvaktsspel mellan stolparna. Efter elva minuter kom nästa mål för hemmalaget när Mats Trygg gjorde sitt andra mål för kvällen med ett välriktat skott. Tre minuter senare kom nästa kalldusch när Johan Lindström satte dit 6-0 bakom Andreas Andersson.

Med fyra och en halv minut kvar att spela fick HV dessutom spela fem mot tre i en och en halv minut. LHC krigade på i boxplay och lyckades stå emot när HV tryckte på i powerplay.

Med en minut kvar drog Carl Söderberg på sig ett matchstraff high-sticking. LHC avslutade i powerplay, dock utan att göra mål. HV leder därmed matchserien med 1-0.