• Huvudsponsorer

Lör 25 Mar  (1 match)
Tis 28 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tis 26 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Idag  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Sön 05 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Fre 17 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)

LHC studsade tillbaka till vinnarspåret

3 oktober 2013 21:50

På torsdagskvällen spelades SHL-säsongens första E4-derby när HV71 gästade Linköping Cloetta Center. Det blev en uppvisning i powerplay från LHCs sida som gjorde hela fyra utav sex mål framåt med en spelare mer på isen.


De inledande minuterna bjöd på bra chanser åt båda håll där HV71 kom närmast efter en styrning av William Karlsson, som slank utanför Christian Engstrands målbur. Drygt en minut senare stod LHCs Johannes Salmonsson för en liknande styrning, som mötte samma resultat som William Karlssons.

Efter sex minuter fick Linköping matchens första powerplay när HV71s Aaron Gagnon blev utvisad för slashing. Efter en minut i powerplay tog LHC ledningen när Pär Arlbrandt slog in en retur på volley.

Båda lagen fortsatte att göra allt för att komma till bra målchanser och det var en ganska välspelad första period där fokus låg på det offensiva spelet.

HV71 var nära att kvittera matchen vid ett par tillfällen, bland annat när Patrik Carlsson kom fri mot Engstrnad, men LHC lyckades hålla sin ledning hela vägen fram till den första periodpausen.

Inledningen på den andra perioden bestod av ineffektiva försök till anfallsspel. Båda lagen hälsade på i motståndarnas försvarszon men målchanserna lös med sin frånvaro då de flesta försöken slutade i sarghörnen eller med en spelvändning för det andra lag.

Först efter fem minuter skapade LHC en väldigt bra chans när Eric Himelfarb försökte trycka in pucken från en position framför mål. En halv minut senare kom också LHCs andra mål för kvällen. Sebastian Karlsson snappade upp en retur från Jonas Gunnarsson och förpassade pucken in i nät, vilket var Sebastians tredje SHL-mål för säsongen.

Mindre än en minut senare reducerade HV71 genom Sebastian Strandberg, som efter en fin passning från Anton Bengtsson kunde skicka in pucken bakom en chanslös Christian Engstrand.

Efter drygt nio och en halv minut fick LHC sitt första powerplay i den andra perioden. Precis som i den första utnyttjade LHC övertaget och man gjorde det på snyggt sätt. Pär Arlbrandt hittade Simon Hjalmarsson med en vacker passning varpå Simon hittade nättaket bakom HV71s målvakt. Jonas Gunnarsson.

Två minuter senare drog HV71 på sig ytterligare en utvisning och precis som vid tidigare tillfällen utnyttjade LHC sitt övertag när Magnus Johansson avlossade ett stenhårt slagskott som Gunnarsson inte lyckades rädda och därmed utökade LHCs ledning ytterligare.

Med fjorton minuter på klockan reducerade HV71 ännu en gång när backen Oscar Fantenberg stod för individuell prestation med en bra uppåkning och lyckades sedan hitta en lucka mellan benen på Christian Engstrand.

LHC såg till att målkalaset i den andra perioden inte slutade där. Med en och en halv minut kvar gjorde LHC sitt fjärde powerplay-mål för kvällen när Pär Arlbrandt hittade en lucka över axeln på Jonas Gunnarsson. LHC var således i en tremålsledning inför den tredje perioden.

LHC stod för en bra inledning i den tredje perioden och visade väldigt tydligt att de inte tänkte backa hemåt för att spela på sin ledning. Gästerna från Jönköping hade stundtals stora problem att ta sig försvarszon då LHC fick allt längre anfall.

Efter drygt fem minuter fick HV en bra chans att sig in i matchen när Jonas Junland blev utvisad för tripping. HV gjorde det bästa av sitt överläge och lyckades genom Patrik Carlsson, hans fjärde mål för säsongen.

LHC sitt femte powerplay för kvällen efter åtta minuter men fick första gången i matchen gå tomhänta från spel med en spelare mer på isen.

HV71 gjorde en sista forcering under matchens avslutade tio minuter, men med fem och en halv minut kvar punkterade Simon Hjalmarsson med ett rappt avslut som Gunnarsson inte lyckades rädda.