• Huvudsponsorer

Lör 25 Mar  (1 match)
Tis 28 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tis 26 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Idag  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Sön 05 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Fre 17 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)

Förlust mot Luleå

7 januari 2016 21:25

Linköping förlorade på bortaplan mot Luleå. En jämn match slutade i 3-1-favör för hemmalaget som satte spiken i kistan i tom bur med en halvminut kvar.


Den första perioden bjöd på en jämn inledning med ett par halvchanser åt båda håll. LHC:s första riktigt bra chans kom efter fyra och en halv minut när Jens Jakobs avslutade framför mål, ett avslut som räddades av Luleås Joel Lassinantti.

Linköping hade under ett par minuter bra press i anfallszon och kom till ett flertal avslut som blockerades bort av uppoffrande Luleå-spelare. De skott som väl gick igenom räddades av Lassinantti som agerade lugnt och säkert mellan stolparna.

Det bjöds sedan på böljande spel där LHC var något hetare och vassare. Det resulterade emellertid inte i något ledningsmål för bortalaget.

Under periodens slutskede var det Luleå som kontrollerade matchbilden och skapade de bästa målchanserna. Men Marcus Högberg spelade bra mellan stolparna och satte stopp för hemmalagets försök.

I den andra periodens inledning var det åter en jämn matchbild men det var hemmalaget som skapade chanserna. LHC hade problem med att ta sig in framför mål och fick se ett flertal möjligheter gå till intet.

Efter sex minuter tog Luleå ledningen i matchen. Emil Sylvegård spelade en hård sidledspassning till Toni Rajala som med ett direktskott överlistade Marcus Högberg. I samband med målet blev LHC:s Rhett Rakhshani utvisad då han tyckte att en utvisning föregick målsituationen.

LHC klarade av det numerära underläget men drog direkt på sig en ny utvisning. Även det numerära underläget klarades av utan några större problem, men hemmalagets ledningsmål och två raka powerplay innebar att de satt i förarsätet.

Det var först när LHC fick powerplay med fyra och en halv minut kvar som de började jobba sig tillbaka mot en jämn matchbild. Linköping skapade ett gäng chanser i slutet av perioden men fick ingen utdelning och var således i underläge inför tredje perioden.

Den inleddes med en bra chans för Niklas Persson men återigen stod hemmalagets Lassinantti i vägen för LHC:s jakt på kvittering.

Linköping fick tidigt övertaget i matchbilden när de jagade efter kvitteringen. Det övertaget ökades i samband med det numerära överläget som kom efter fem och en halv minut när Luleå gjorde sig skyldiga till ett lagstraff då de var för många spelare på isen.

Luleå hade sedan en bra period på ungefär en minut där de tryckte på mot LHC-kassen där Marcus Högberg fick stå för ett par räddningar.

Efter tio minuter fick LHC chansen i powerplay för tredje gången i matchen när Luleås Jacob Micflikier blev utvisad för puck-out. Powerplay-spelet stämde dock inte och gav inte någon bra möjlighet för kvittering.

Istället var det Luleå som utökade sin ledning efter tretton minuter när Karl Fabricius la in pucken i öppet mål bakom en överspelad Marcus Högberg.

Exakt en halvminut efter Luleås andra mål reducerade LHC till 2-1 genom Anton Karlsson, som i fritt läge drog till med ett slagskott som letade sig in i nät.

Linköping gick framåt i ett försök att fixa till kvitteringen i matchen och valde att plocka ut målvakten med en minut kvar. Det slutade istället med ett 3-1 mål för Luleå genom Lucas Wallmark som skickade in pucken i öppen bur.