• Huvudsponsorer

Fre 24 Mar  (1 match)
Sön 26 Mar  (1 match)
Tis 28 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tis 26 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Sön 05 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Fre 17 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)

"Viktigt att vi kommer upp i vår skridskoåkning direkt"

6 januari 2016 16:04

Det har gått sex dagar sedan Linköping avslutade mellandagarna med att besegra Örebro med 3-2 efter straffläggning. Sedan dess har laget haft ett par lediga dagar innan de återsamlades i söndags för träning. I morgon är det dags för match igen då LHC flyger till Norrbotten för att möta formstarka Luleå.


De senaste dagarnas träningsfokus har legat på det fortsatta arbetet med grundspelet och den process som laget befinner sig.

– Vi har nött grunder och jobbat med saker i vårt spel som vi har pratat om sen i början augusti. Vi har gått igenom vissa saker igen och vi har en tid framöver där vi spelar matcher på torsdagar och lördagar vilket ger oss utrymme att träna mycket. Vi hinner gå igenom alla moment i spelet och känna oss ännu mer trygga med det, säger Dan Tangnes.

Morgondagens match mot formstarka Luleå är lagens tredje sinsemellan i den här upplagan av SHL. De två tidigare har avgjorts i Saab Arena med dubbla vinster för LHC (båda matcherna har slutat 3-2)

– Luleå är kanske det hetaste laget i ligan för tillfället och det är en rolig utmaning för oss. Vi har mött de två gånger på hemmaplan där vi har gjort två bra matcher och tagit full pott. Vi ser fram emot att åka dit i morgon och förhoppningsvis kyla ner dem litegrann.

Vad blir viktigt i morgondagens match?
– För oss är det som alltid fokus på vårt eget spel. Vi nöter på grunderna för att ha ett eget spel att luta oss mot och jag tror att det efter ett uppehåll är viktigt att hitta tillbaka till grunderna och ett spel som vi känner oss trygga i, det är nummer ett. Sen är det småjusteringar beroende på motståndet men det är inga jättestora skillnader. Det kommer bli viktigt att vi kommer upp i vår skridskoåkning direkt och att vi får igång ett passningsspel som sätter fart på spelet.

Skadesituationen i LHC-leden börjar se allt bättre ut. Just nu är det bara Garrett Roe som inte är tillgänglig för spel medan Fredric Andersson i morgon gör sin första match sedan mitten av oktober.

– Det känns häftigt. Det är bara Roe som inte är tillgänglig för spel än men vi har fjorton forwards tillgängliga just nu. Det ska bli spännande att se Fredric Andersson som gör sin första match på lång tid, han ser spelsugen och har fått vänta ett tag på sin comeback. Nick Sörensen är tillbaka efter en kortare skadeperiod så det börjar se positivt ut.

Hur är situationen med Gustav Forsling och Gabriel Carlsson inför i morgon?
– Vi ska prata med dem under dagen och se lite hur de mår och hur de känner sig. Vi kommer att ta ett definitivt beslut om hur vi formerar laget under morgondagen.