• Huvudsponsorer

Söderberg kvar i höst - förlänger

5 juni 2012 16:41

Trots ett kontrakt som sträckte sig till och med säsongen 2014/2015 förlänger Linköpings Hockey Club och Carl Söderberg kontraktet med ytterligare ett år.


– Jag pratade med Linköping och de ville väldigt gärna ha mig kvar. Det känns positivt att få vara med på den här resan och verkligen känna att här har jag mina bästa år i karriären och det känns väldigt bra att veta att göra det på samma ställe, säger han.

Efter hans framgångsrika fjolårssäsong har det varit mycket snack om NHL-spel i Boston Bruins, men nu står det klart att han stannar i LHC.

- Jag kom hit förra året och är fruktansvärt nöjd med allt: laget, staden och ambitionerna, säger Söderberg.

Linköping har varit ett lag som under en lång tid aspirerat på en slutspelsplats. Men ifjol hamnade man utanför topp åtta för första gången sedan 2003. Säsongen har dock gjort gruppen starkare, menar Söderberg.

- Jag tror alltid att det för något positivt med sig och man uppskattar medgången ännu mer sedan. Det var viktigt att vi inte åkte ur och jag tror ändå att det stärkte oss som grupp. Många spelare är kvar och hoppas att det kan lyfta oss nu till kommande år.

Barmarksträningen börjar också sakta närma sig slutet. Det är bara två och en halv vecka kvar innan den individuella träningen tar vid och Söderberg kan se tillbaka på några hårda träningsveckor.

- Försäsongen är inga problem för någon. Det är bara att gå dit och träna och göra det hårt. Det är ingen press som under säsong med matcher var och varannan kväll. Nu under sommaren är det träning och så har man lediga helger där man kan umgås mer med familjen.

Vad ser du mest fram emot nu?
- Att få spela ett slutspel. Jag har fortfarande aldrig gjort det och kom hit och hoppades på det, men vi missade första året. Så det är väl det i så fall.