• Huvudsponsorer

Lör 26 Nov (1 match)
Tor 01 Dec (1 match)
Mån 05 Dec (1 match)
Tor 08 Dec (1 match)
Lör 10 Dec (1 match)
Tis 20 Dec (1 match)
Mån 26 Dec (1 match)
Ons 28 Dec (1 match)
Fre 30 Dec (1 match)
Tis 03 Jan (1 match)
Tor 05 Jan (1 match)
Lör 07 Jan (1 match)
Tor 12 Jan (1 match)
Lör 14 Jan (1 match)
Lör 21 Jan (1 match)
Tis 31 Jan (1 match)
Lör 04 Feb (1 match)
Tis 14 Feb (1 match)
Fre 17 Feb (1 match)
Lör 18 Feb (1 match)
Tis 21 Feb (1 match)
Tor 23 Feb (1 match)
Lör 25 Feb (1 match)
Tis 28 Feb (1 match)
Sön 05 Mar (1 match)

Fredric Andersson närmar sig spel

5 januari 2016 17:02

Forwarden Fredric Andersson har varit tvungen att stå vid sidan av sedan mitten av oktober. Den skada som han opererades för innan säsongen gjorde sig påmind igen och har medfört att Fredric har missat 21 matcher i SHL. Nu är han återigen redo för spel efter att ha återvänt till full träning.


– Kroppen har svarat bra på träningen. Jag har inte haft ont när jag har åkt skridskor och det har varit väldigt trevligt att få spela hockey igen. Det känns bra, säger Fredric efter dagens träning i Stångebro Ishall.

Känner du dig bättre nu än när du kom igång i början av säsongen?
– Ja, absolut. Jag var inte riktigt klar i början av säsongen. Man vill ju att man ska vara klar så fort som möjligt och jag provade men det funkade inte. Nu känns det betydligt mer annorlunda och bättre.

Hur spelsugen är du?
– Jag är väldigt sugen att spela match. Det är bara konkurrenssituationen i laget som skulle kunna stoppa mig.

Assisterande tränaren Tomas Montén är glad över att Fredric är tillbaka och nöjd med det som han har sett under de senaste veckorna.

– De sista två veckorna har sett jättebra ut. Vi hade en rehabiliteringsperiod i augusti där vi körde hårt och ungefär som nu, men det känns som att han har svarat mycket mer på träningen än vad han gjorde då. När han kom tillbaka förra gången och spelade så var han inte i samma slag som han är nu. Han har ett annat tryck i skridskoåkningen och det är viktigt om han ska spela ”Freddan-hockey” eller spela något annat.

Hur ser det, är han aktuell för spel redan på torsdag?
– Vi har inte pratat så mycket om det än. Vi har några gubbar som har skavanker från matcherna i mellandagarna. Fredric har tränat för fullt och är nog redo att spela om vi skulle vilja. Sen får vi kolla på laget i morgon, men han är absolut aktuell.

Det är en hård konkurrenssituation på forwardssidan nu.
– Vi har idag fjorton forwards på träningen och det är den situationen vi önskat sen början av säsongen. Det har vi inte haft sen första omgången. Han bidrar till konkurrenssituationen och vi får en spelare till som kan komma in och ta istid.