• Huvudsponsorer

Lör 25 Mar  (1 match)
Tis 28 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tis 26 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Idag  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Sön 05 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Fre 17 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)

Rakhshani sköt två poäng till LHC

30 december 2015 22:30

Linköping avslutade 2015 med seger i Saab Arena. Örebro besegrades med 3-2 efter straffar där Rhett Rakhshani avgjorde i den femte straffrundan.


Linköping öppnade matchen bra och tryckte ner gästerna från Örebro med hög intensitet och frenesi i anfallsspelet. Närkampsspelet var från första början ständigt närvarande och det bjöds på mängder av tuffa närkamper och irritation efter i stort sett varje avblåsning.

LHC kontrollerade matchen och öste på framåt mot Örebros målvakt Julius Hudacek. Gästernas målvakt spelade i sedvanlig ordning bra mot Linköping och hemmalaget fick försöka med båda det ena och det andra innan de tillslut överlistade slovaken.

I matchens andra powerplay tog Andrew Gordon hand om en retur och satte upp pucken i nättaket inför en jublande hemmapublik.

Linköping skapade ytterligare ett par chanser i slutskedet av perioden men fick inte utdelning på sina försök.

Örebro var betydligt bättre i den andra perioden och bjöd på tuffare motstånd. Det fysiska spelet och intensiteten hängde med från den första perioden och det var en väldigt underhållande match som publiken i Saab Arena fick bevittna.

Sex minuter in i perioden var Jakob Lilja ytterst nära att utöka ledningen för Linköping med Hudaceks målstolpe stod i vägen för den 22-årige LHC-forwarden.

Tre minuter senare stod Andrew Gordon för en vacker aktion och hade i stort sett öppet mål, men avslutet tog i knävecket på kedjekamraten Rhett Rakhshani och chansen gick ut i sanden.

Med två och en halv minut kvar drabbades LHC av ett lagstraff då de var för många spelare på isen. LHC klarade av sitt boxplay och direkt därefter utökades ledningen till 2-0. Henrik Törnqvist fick pucken i slottet och skickade upp i det bortre krysset med fyra sekunder kvar av perioden.

Den tredje periodens inledning bjöd på chanser och bra spel åt båda håll. Örebro, som jagade reducering, försökte öka en växel till samtidigt som merparten av LHC-spelarna började se lite slitna ut.

Efter fem och en halv minut blev Anton Karlsson utvisad och i powerplay lyckades Örebro spräcka David Rautios nolla. Johan Wiklander lyckades hitta en lucka bakom David Rautio och skickade in reduceringspucken.

Örebro fick mycket energi av sitt mål och tryckte på framåt för att åstadkomma en kvittering. LHC:s ledarstab gillade inte vad man såg och valde att ta timeout för att få till en förändring.

LHC hade sedan ett par chanser innan det återigen var mycket Örebro. Efter tolv och en halv minut kom så kvitteringen som Greg Squires stod för efter passning av Johan Motin.

De avslutande minuterna i perioden bjöd på ett bättre spel från hemmalaget som skapade ett gäng bra chanser för att avgöra utan att lyckas få in pucken.

I overtime böljade spelet fram och tillbaka med ett chansövertag för Linköping, men de fem minuterna blev mållösa och matchen avgjordes således på straffar.

Där stod Rhett Rakhshani för två snygga straffmål och blev matchvinnare på kuppen. LHC avslutar 2015 med seger och en tredjeplats i tabellen.