• Huvudsponsorer

Lör 25 Mar  (1 match)
Tis 28 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tis 26 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Idag  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Sön 05 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Fre 17 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)

Matchrapport: Linköping-AIK 3-1

5 januari 2012 21:18

Linköping besegrade AIK under torsdagskvällen och vann med 3-1. Två powerplay-mål säkrade segern och gav LHC nödvändiga poäng i den täta tabellen.


Ännu en viktig match i kampen kring slutspelsstrecket stundade när AIK gästade Cloetta Center på torsdagskvällen. Gästerna AIK öppnade piggt de första minuterna och fick med sig en tidig utvisning. Gästernas power play var stundtals bra men inte tillräckligt bra för att spräcka Christian Engstrands nolla. När LHC blev fulltaliga tog de över matchen och AIK hade svårt att hänga med när hemmalaget gick till anfall.

LHC tog också ledningen efter sju och en halv minut när Pontus Petterström styrde in sitt första mål för säsongen, det ska även tilläggas att Kalle Olsson noterades för sin första elitseriepoäng i karriären med en assist till målet. AIK hängde inte med varpå Roger Melin tog timeout en minut efter Linköpings ledningsmål. LHC fortsatte att spela bra och var ytterst nära ytterligare ett mål när Robin Figren sköt ett skott som gick i ribban bakom Viktor Fasth. Två minuter senare fick Andreas Jämtin två målchanser i följd utan att lyckas överlista Viktor Fasth.

AIK började spela bättre i slutet av perioden men lyckades inte få till en kvittering innan slutsignalen för den första perioden.

Andra perioden var jämnare med ett visst övertag för gästerna som skapade fler målchanser än hemmalaget. LHC stod upp bra i defensiven och det blev aldrig riktigt farligt när AIK kom in i anfallszon. LHC i sin tur hade problem att skapa bra målchanser på grund av gästernas stabila försvarsspel.

Men när LHC fick power play efter tolv minuter tog det inte mer än en minut innan Jaroslav Hlinka utökade ledningen till 2-0, Hlinkas första mål sedan matchen mot Luleå borta i slutet av november. LHC fick energi efter målet och spelade bra under de sista tio minuterna av andra perioden.

AIK fick inleda den tredje perioden med ett power play efter en sen utvisning i den andra perioden. LHC höll undan och kunde istället inrikta sig på att avgöra matchen. Andreas Jämtin fick ännu ett bra läge men för tredje gången under kvällen gick Viktor Fasth segrande ur kampen. Efter fyra och en halv minut fick LHC sin sjätte utvisning för kvällen och AIK fick ännu ett bra läge att reducera ställningen. AIK var nära att reducera ett par gånger men Christian Engstrand gjorde räddning på räddning och såg till att AIK inte kom närmare.

Efter nio minuter drabbades AIK av en utvisning och LHC fick ett riktigt bra läge att punktera matchen i power play. Återigen tog bara en minut innan LHC satte dit pucken bakom Fasth. Hlinka spelade till Åkerman som sköt ett tungt skott och på returen slog Mark Hartigan in sitt andra mål i LHC-dressen.

Med sju minuter kvar att spela grep AIK tag i det sista halmstrået när Richard Gynge reducerade för gästerna. Duellen mellan Viktor Fasth och Andreas Jämtin fick en fortsättning i den tredje perioden när Andreas Jämtin kom fri med fem minuter kvar men återigen så räddade Fasth när Jämtin avslutade.

AIK försökte komma tillbaka målmässigt i matchen under slutskedet av den tredje perioden men tack vare stabilt försvarsspel och en bra insats från Christian Engstrand kunde LHC hålla undan och vinna med 3-1.