• Huvudsponsorer

Lör 26 Nov (1 match)
Tor 01 Dec (1 match)
Mån 05 Dec (1 match)
Tor 08 Dec (1 match)
Lör 10 Dec (1 match)
Tis 20 Dec (1 match)
Mån 26 Dec (1 match)
Ons 28 Dec (1 match)
Fre 30 Dec (1 match)
Tis 03 Jan (1 match)
Tor 05 Jan (1 match)
Lör 07 Jan (1 match)
Tor 12 Jan (1 match)
Lör 14 Jan (1 match)
Tor 19 Jan (1 match)
Lör 21 Jan (1 match)
Tis 31 Jan (1 match)
Lör 04 Feb (1 match)
Tis 14 Feb (1 match)
Fre 17 Feb (1 match)
Lör 18 Feb (1 match)
Tis 21 Feb (1 match)
Tor 23 Feb (1 match)
Lör 25 Feb (1 match)
Tis 28 Feb (1 match)

"Det gäller att ha tålamod"

28 november 2012 14:51

Matcherna duggar tätt för Linköpings HC. Efter gårdagens förlust mot Brynäs är det full laddning inför morgondagen när Luleå kommer till Cloetta Center.


Gårdagens förlust mot Brynäs kan tillskrivas effektivitet, eller snarare bristen på den. För hemmalaget var det ombytta roller, de utnyttjade de lägen som uppstod framåt.

– Det kändes inte riktigt rättvist. Samtidigt så var de effektiva i de lägen som de fick när vi slarvade vid första och andra målet och de tryckte dit den. Det var det som jag tycker var skillnaden mellan oss och Brynäs igår, säger LHC:s tränare Roger Melin.

Matcherna fortsätter att dugga tätt och i morgon är det dags för nästa drabbning. Formstarka Luleå kommer till Cloetta Center med gott råg i ryggen efter en imponerande 6-0 seger hemma mot HV71.

– I morgon har vi Luleå och det kommer bli en spännande match. Det gäller att ha tålamod och bemöta deras spel med ett liknande sätt att spela, med mycket skridskoåkning och hög press. Det gäller att förstå att de inte kommer bli fem, sex mål och det räcker att spela smart och jobba med ett bra försvarsspel i första hand.

Linköping och Luleå har drabbat samman två gånger tidigare den här säsongen. Noterbart är att båda matcherna har slutat med ett avgörande i overtime och båda gångerna har bortalaget gått segrande ur striden.

– Det brukar oftast bli en väldig fart i matcherna och roliga matcher, så på det viset blir det roligt. Matchen mot dem hemma tycker jag att vi var klart bättre och det kändes som att den matchen borde vi ha vunnit. Bortamatch mot dem var jämnare och det var kanske så att Luleå skulle ha vunnit den, men nu lyckades vi avgöra i overtime.

Läget i laget?
– Pär Arlbrandt och Daniel Grillfors är tillbaka till morgondagens match. Det gör att vi kommer att starta matchen med åtta backar.