• Huvudsponsorer

Lör 25 Mar  (1 match)
Tis 28 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tis 26 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Idag  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Sön 05 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Fre 17 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)

"Det gäller att ha tålamod"

28 november 2012 14:51

Matcherna duggar tätt för Linköpings HC. Efter gårdagens förlust mot Brynäs är det full laddning inför morgondagen när Luleå kommer till Cloetta Center.


Gårdagens förlust mot Brynäs kan tillskrivas effektivitet, eller snarare bristen på den. För hemmalaget var det ombytta roller, de utnyttjade de lägen som uppstod framåt.

– Det kändes inte riktigt rättvist. Samtidigt så var de effektiva i de lägen som de fick när vi slarvade vid första och andra målet och de tryckte dit den. Det var det som jag tycker var skillnaden mellan oss och Brynäs igår, säger LHC:s tränare Roger Melin.

Matcherna fortsätter att dugga tätt och i morgon är det dags för nästa drabbning. Formstarka Luleå kommer till Cloetta Center med gott råg i ryggen efter en imponerande 6-0 seger hemma mot HV71.

– I morgon har vi Luleå och det kommer bli en spännande match. Det gäller att ha tålamod och bemöta deras spel med ett liknande sätt att spela, med mycket skridskoåkning och hög press. Det gäller att förstå att de inte kommer bli fem, sex mål och det räcker att spela smart och jobba med ett bra försvarsspel i första hand.

Linköping och Luleå har drabbat samman två gånger tidigare den här säsongen. Noterbart är att båda matcherna har slutat med ett avgörande i overtime och båda gångerna har bortalaget gått segrande ur striden.

– Det brukar oftast bli en väldig fart i matcherna och roliga matcher, så på det viset blir det roligt. Matchen mot dem hemma tycker jag att vi var klart bättre och det kändes som att den matchen borde vi ha vunnit. Bortamatch mot dem var jämnare och det var kanske så att Luleå skulle ha vunnit den, men nu lyckades vi avgöra i overtime.

Läget i laget?
– Pär Arlbrandt och Daniel Grillfors är tillbaka till morgondagens match. Det gör att vi kommer att starta matchen med åtta backar.