• Huvudsponsorer

Lör 25 Mar  (1 match)
Tis 28 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tis 26 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Idag  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Sön 05 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Fre 17 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)

Tredje raka vinsten på bortaplan

6 december 2014 21:25

Jeff Taffe visade vägen för Linköping till seger mot HV71. Han var lagets enda målskytt under ordinarie matchtid och klev sedan fram i den avgörande straffläggningen med det avgörande målet.


Det var en intensiv inledning på första perioden i Kinnarps Arena. Både LHC och HV71 kom ut i hög fart och båda ville ta initiativet i spelet. Det resulterade i ett öppet spel med hög fart i båda riktningarna.

Det var dock inte några större farligheter åt något håll och målvakterna Rautio och Wesslau fick en bra resa under matchens första minuter.

LHC jobbade stenhårt med sin forechecking vilket gav HV problem i defensiv zon. Framförallt var det kedjan med Sebastian Karlsson, Fredric Andersson och Kent McDonell som visade vägen med stenhårt jobb i varje byte vilket gav de chansen att etablera spel i anfallszon.

Det dröjde fjorton minuter innan publiken i Jönköping fick se matchens första mål och det kom från LHC. Jakub Vrana slog en väldigt bra passning till Jeff Taffe som tog emot, siktade in sig och hittade krysset vid Wesslaus första stolpe.

Mot slutet var det HV som hade ett visst övertag, men hemmalaget hade osedvanligt svårt att träffa målet med sina avslut. Inte heller i det powerplay som avslutade perioden lyckades HV skapa något farligt. LHC var därmed i ledning efter den första perioden.

LHC inledde den andra perioden med ett kort boxplay som man klarade av. Därefter hade HV71 pucken i anfallszon, men LHC spelade ett väldigt kompakt försvarsspel som inte tillät hemmalaget att skapa något riktigt vasst.

LHC började så småningom skapa fler och fler chanser ju längre perioden gick. I den åttonde minuten hade Linköpings Fredric Andersson en bra styrning som gick strax utanför Wesslaus målbur.

Efter elva och en halv minut blev LHC:s Jeff Taffe utvisad, en domslut var mycket tvivelaktigt av domarduon Sjöberg & Öhlund. Linköping visade återigen upp ett bra spel i boxplay och blev efter två minuter åter fulltaliga.

Därefter var det Linköpings tur att spela powerplay. Det blev emellertid aldrig riktigt farligt när Linköping var en spelare mer på isen och HV kunde således klara av sin utvisning.

Med en och en halv minut kvar skapade LHC ett par riktigt farliga chanser och avslut där Wesslau fick göra en panikräddning.

I den tredje perioden kom HV71 ut och jagade omedelbart efter en kvittering. Efter tre minuter kom läget från hemmalaget då de tilldelades ett straffslag. Erik Christensen förvaltade situationen och ställningen på tavlan var således 1-1.

LHC drog kort därefter på sig ännu en utvisning och fick återigen kliva ut för boxplay-tjänst. Återigen var det stenhårt jobb från LHCs sida och man klarade återigen av sitt numerära underläge.

LHC hade därefter ett par bra chanser men förvaltade inte sina målchanser för att återta ledningen i matchen.

Det blev sedan en matchbild där det svängde fram och tillbaka med målchanser åt båda håll. Det var ett visst övertag för hemmalaget rent chansmässigt, men det var Linköping som skapade de hetaste chanserna.

Den tredje perioden var precis som de två första väldigt snabba med långa spelsekvenser och få avbrott.

LHC skapade ett par riktigt vassa chanser i slutskedet av perioden, men matchen blev oavgjord efter full tid och gick till förlängning.

Förlängning blev mållös och matchen avgjordes på straffar. Där avgjorde LHC genom poängkungen Jeff Taffe.