• Huvudsponsorer

Fre 24 Mar  (1 match)
Sön 26 Mar  (1 match)
Tis 28 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tis 26 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Sön 05 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Fre 17 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)

LHC vann på Hovet efter straffar

23 september 2013 21:27

På måndagskvällen gick LHC upp mot nästjumbon AIK på anrika Johanneshovs Isstadion. Matchen bjöd inte på stor underhållning utan var en match som präglades av ständig kamp. LHC drog till slut det sista strået och vann med 2-3 efter straffläggning där Pär Arlbrandt satte den avgörande straffen.


Linköping öppnade piggt i den första perioden och fick med sig matchens första utvisning efter 40 sekunder. I powerplay skapade LHC ett par bra chanser men lyckades inte spräcka Alexander Hambergs nolla.

Efter sitt powerplay fortsatte LHC att föra spelet medan hemmalaget AIK fick satsa på att sticka upp med farliga kontringar för att försöka spräcka Andreas Anderssons nolla.

LHC låg närmast ett ledningsmål tills AIK spela powerplay i både fem mot fyra och fem mot tre efter åtta minuter av första perioden. Där var AIK väldigt nära ett ledningsmål ett par gånger om men Andreas Andersson stod för ett par fantastiska räddningar och lyckades freda sitt mål.

Efter femton minuter av den första perioden tog LHC ledningen i matchen genom Simon Hjalmarsson, som blev vackert framspelad av kedjekamraten Pär Arlbrandt. LHC höll sin ledning under resterande del av den första perioden och var därmed i en uddamålsledning efter den första tredjedelen.

LHC fick inledda den andra perioden med två raka boxplay. AIK fick till ett par bra avslut som Andreas Andersson räddade och LHC kunde således klara av båda underlägena.

Istället lyckades AIK kvittera i fem mot fem när Mark Hurtubise fick öppet mål och skickade in sitt första mål i SHL.

Den andra perioden bjöd stundtals på ganska dålig ishockey där misstagen radade upp sig. Ett misstag som blev kostsamt för LHC var när Pär Arlbrandt slog en dålig passning i anfallszon i powerplay, varpå AIK kunde vända spelet och ta ledningen genom Mattias Janmark.

Den andra perioden bjöd inte på något skönhetsspel, något som verkade passa gästerna i AIK något bättre. LHC gick till den andra periodpausen med ett uddamålsunderläge och var därmed tvingade att jaga i den tredje perioden.

LHC fick en ganska tuff öppning på den tredje perioden där hemmalaget var piggare och stod för det mesta i offensiv väg. LHC spelade upp sig efter fem minuter och fick fler bra chanser till en kvittering.

Efter åtta och en halv minut fick LHC powerplay och en bra chans att kvittera matchen. Men effektiviteten som fanns mot Frölunda infann sig inte för LHC i matchen på Hovet.

Efter tretton minuter lyckades LHC tillslut kvittera när Johannes Salmonsson överlistade Alexander Hamberg med ett avslut från nära håll.

Efter kvitteringsmålet var LHC det lag som låg närmast ett ledningsmål men när matchen blåstes av för full tid var ställningen alltjämt oavgjord.

Förlängningsperioden om fem minuter dominerades av LHC som var nära att avgöra matchen ett par gånger om i spel fyra mot fyra. Förlängningen blev mållös och matchen fick avgöras på straffläggning.

Där avgjorde Pär Arlbrandt för LHC som därmed tog med sig två poäng hem från Stockholm.