• Huvudsponsorer

Lör 25 Mar  (1 match)
Tis 28 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tis 26 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Idag  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Sön 05 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Fre 17 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)

Uddamålsförlust mot Luleå

17 januari 2014 21:45

Linköping föll på fredagskvällen mot Luleå. Hemmalaget var något vassare i två av tre perioder och tog hem vinsten med 3-2.

LHC fick en mardrömsstart på matchen mot Luleå. Efter att ha inlett första perioden med ett anfall vände Luleå spelet varpå Cam Abbott blev fri mot Christian Engstrand och gav hemmalaget ledningen.
Tre minuter in i matchen drog LHC på sig sin första utvisning och det var inte långt ifrån att Luleå utökade ledningen i powerplay, men ett par bra räddningar från Christian Engstrands sida satte stopp för hemmalaget.

Linköping hade svårt att skapa chanser under första halvan i första perioden, mycket beroende på två utvisningar men också beroende på Luleås täta försvarsspel. När chansen väl uppstod var det en Luleåspelare i vägen för avslutet.

LHC bästa chans till kvittering kom i slutskedet av den första perioden när Sebastian Karlsson träffade stolpen bakom David Rautio.

Hemmalaget Luleå var fortsatt spelförande i inledningen av den andra perioden och skapade de bästa chanserna. Tre minuter in i perioden utökade hemmalaget ledningen till 2-0 genom Chris Abbott som utnyttjade en passning från brodern Cam på bästa sätt.

Minuterna efter Luleås andra mål drev hemmalaget på spelet och låg närmast ytterligare ett mål i matchen. Men LHC lyckades spela upp sig och det skedde i samband med att LHC:s lagledning valde att göra som i formationerna samt gå ner på tre formationer istället för fyra.

Men LHC lyckades inte få till en reducering i slutet av andra perioden och var således i ett tvåmålsunderläge inför den tredje perioden.

Linköping började jaga en reducering omgående i den tredje perioden och skapade ett par halvchanser under de första minuterna, dessa räddades emellertid av hemmalagets målvakt David Rautio.

Jakten på reducering gav resultat efter sju och en halv minut när Kent McDonell öppnade målkontot för Linköping, som därmed kunde inleda sin jakt på kvittering.

Kvitteringsjakten stöttade dock på problem när Pär Arlbrandt strax efter reduceringsmålet blev utvisad för hakning. LHC fick dock nästa domslut med sig när Chris Abbott blev utvisad blott två sekunder efter Arlbrandts utvisning.

Fyra mot fyra-spelet blev ganska händelsefattig och när det väl blev spel fem mot fem igen utnyttjade hemmalagets första bästa chans. Daniel Mannberg lade beslag på pucken skickade in 3-1 målet bakom Christian Engstrand.

LHC återupptog jakten och skapade ett antal bra chanser, främst när firma Himelfarb & McDonell var inne på isen.

Linköping tryckte på sista tio minuterna och fick in en 3-2 reducering då Kent McDonell styrde in ett skott från Jonas Junland. Men LHC kom inte närmare än så den här kvällen.