• Huvudsponsorer

Lör 26 Nov (1 match)
Tor 01 Dec (1 match)
Mån 05 Dec (1 match)
Tor 08 Dec (1 match)
Lör 10 Dec (1 match)
Tis 20 Dec (1 match)
Mån 26 Dec (1 match)
Ons 28 Dec (1 match)
Fre 30 Dec (1 match)
Tis 03 Jan (1 match)
Tor 05 Jan (1 match)
Lör 07 Jan (1 match)
Tor 12 Jan (1 match)
Lör 14 Jan (1 match)
Tor 19 Jan (1 match)
Lör 21 Jan (1 match)
Tis 31 Jan (1 match)
Lör 04 Feb (1 match)
Tis 14 Feb (1 match)
Fre 17 Feb (1 match)
Lör 18 Feb (1 match)
Tis 21 Feb (1 match)
Tor 23 Feb (1 match)
Lör 25 Feb (1 match)
Tis 28 Feb (1 match)
Sön 05 Mar (1 match)

"Det gäller att hålla fokus på rätt plats"

24 november 2012 13:14

Morgondagen bjuder på en tuff bortamatch mot elfte placerade AIK. Linköping kommer dock till matchen med gott självförtroende efter torsdagens seger mot Timrå IK.


Efter ett par dagars matchledigt väntar AIK i morgon för Linköpings HC. Linköping har hittills varit ett av seriens bästa bortalag och har dessutom vunnit säsongens två första matcher mot AIK, vilket ger gruppen bra känsla inför morgondagens drabbning på Hovet.

– Det ska bli kul att möta dem igen. Bortaspelskänslan är bra och vi har vunnit två mot AIK så den känslan är bra, det gäller bara att hålla vårt eget fokus på rätt plats, säger Linköpings Roger Melin.

Torsdagens match mot Timrå slutade med seger, 5-2. Linköping kom inte riktigt upp i nivå under vissa delar av matchen, men det räckte hela vägen till tre poäng. Matchens stora förgrundsfigur var Carl Söderberg som med två mål och två assist ledde laget till seger.

– Vi fortsätter att producera mål framåt, det känns positivt. Sen att det är en femma som producerar mycket mål är mindre bra givetvis, så det var kul att kedjan med ”Salle” fick göra mål. De spelade bra under matchen och det var kul att de fick göra mål.

Matchen mot Timrå innehöll också flera ungdomar som stod för goda prestationer. Målvakten Marcus Högberg spelade bra i sin första match från start i Elitserien och backen Jesper Pettersson gjorde det så viktiga 3-2 målet i matchen.

– Det var kul att ”Jeppe” klev fram som han gjorde, Högberg spelade stabilt i målet och Vrana (Jakub, reds.anm) tog för sig som han gjorde och det var första matchen som man såg hans kvaliteter ordentligt. Det är kul att de kliver fram och visar upp sig, det är nödvändigt för framtiden.

I morgondagens match fattas Daniel Grillfors, Mattias Weinhandl och Lee Goren. I övrigt planerar lagledningen att ställa upp med samma manskap som senast.