• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar

Matchrapport MODO-Linköping 5-4 efter straffar

6 mars 2012 21:45

Linköpings HC klarade kontraktet för nästa säsong när de tog en poäng borta mot Modo. Pär Arlbrandt blev stor hjälte med två mål i den tredje perioden.


Grundseriens sista omgång stod för dörren och det var en tuff match som väntade för Linköpings HC. Slutspelsjagande Modo stod för motståndet i Fjällräven Center som kvällen till ära bjöd på bra inramning, LHC startade aggressivt i matchen och fick tryck i Modos försvarszon tämligen omgående. Men under LHC-pressen fick Modo en kontring och Niclas Danielsson gav hemmalaget ledningen med Modos första skott i matchen. Trots det tidiga baklängesmålet fortsatte LHC med sitt höga tempo och fick återigen tryck i den offensiva zonen.

Efter nio minuter fick LHC sin första utvisning för matchen när Ivan Majeksy visades ut två minuter för en tripping. Då passade LHC på att kvittera matchen när Sebastian Karlsson utnyttjade en två mot en situation och fick in pucken bakom Tellqvist. LHC spelade bra i den första perioden men lyckades inte göra något mer mål i den första akten, trots power play och bra målchanser.

I den andra periodens första byte drog Modo på sig sin andra utvisning i matchen och LHC fick en bra möjlighet att ta en tidig ledning i matchens andra akt. Där fick Pär Arlbrandt en bra chans men Mikael Tellqvist fick fram sin målvaktsklubba och räddade pucken. LHC lyckades inte utnyttja sitt power play men hade alltjämt bra tryck i anfallszon.

Men återigen blev LHC straffade av ett misstag och Modo tog ledningen för andra gången i matchen genom Thomas Pöck. Tolv sekunder senare kvitterade LHC återigen genom Carl Söderberg som rundade Tellqvist och kämpade in kvitteringen. LHC radade sedan upp chans efter chans utan att lyckas få in pucken bakom Tellqvist. Modo kom upp i nivå under den andra perioden men trots detta kunde LHC fortsätta att pumpa på och det var riktigt nära att Robin Figren gav LHC ledningen men skottet från Linköpings energiknippe gick i stolpen. Matchen började svänga allt mer under sista halvan av perioden och det fanns lägen både för LHC och Modo men två bra målvakter såg till att de inte blev något mer mål i den andra perioden.

Båda lagen inledde bra i den tredje perioden och det skapades chanser från båda håll. LHC fick power play efter fyra minuter för tredje gången för kvällen och då tog LHC ledningen i matchen efter en tilltrasslad situation där Pär Arlbrandt tryckte in pucken bakom Tellqvist. Två minuter senare kom Modo tillbaka och kvitterade matchen genom Mattias Ritola efter fint förarbete av Dick Axelsson. Modo fick energi efter sitt kvitteringsmål började ta över händelserna i matchen allt mer vilket skapade viss oro bland de flesta med LHC-sympatier.

Med drygt sex minuter kvar fick LHC ett ypperligt läge att stärka sina aktier i kampen kring kvalserien när de tilldömdes straffslag. I samband med situationen som innebar straff fick Mikael Tellqvist väldigt ont och Modo tvingades till ett målvaktsbyte. J-VM målvakten Anton Forsberg fick kliva och fick börja sin match med att försöka rädda Linköpings straff. Carl Söderberg tog hand om straffen men skottet från Söderberg gick långt över Forsbergs målbur. Med fyra minuter kvar fick Niclas Danielsson ett fritt läge och då återtog Modo ledningen med ett mycket vackert avslut från Danielsson. LHC var därmed tvunget att jaga för att åstadkomma en kvittering i matchen och ett säkrat elitseriekontrakt. Med två minuter och tretton sekunder kvar tog LHC timeout för att samla ihop sig och lägga upp en strategi för att åstadkomma den viktiga kvitteringen. I samband med timeouten tog LHC ut målvakten för att spela med en man mer på isen i slutskedet av matchen. Med en minut och tolv sekunder kvar perioden hade LHC pucken inne ett mål som domaren valde att kolla extra på via videobedömning. Målet blev godkänt och tack vare det säkrades Linköpings elitseriekontrakt via en poäng i den sista omgången.

Matchen gick till overtime och då valde LHC att sätta in Christian Engstrand i målburen. Overtime blev resultatlös och matchen gick till straffavgörande. Väl i straffläggningen avgjorde Modo genom Ole-Kristian Tollefsen.