• Huvudsponsorer

Lör 25 Mar  (1 match)
Tis 28 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tis 26 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Idag  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Sön 05 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Fre 17 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)

"Vi har spelat bra nu och är på väg uppåt"

19 november 2012 15:08

Morgondagen bjuder på ännu en spännande utmaning. LHC ställs mot Skellefteå på bortaplan, den tredje bortamatchen på drygt en och en halv månad. De två tidigare matcherna var slutat med varsin seger för de båda lagen.


Linköpings HC befinner sig närvarande i en positiv trend. Två raka vinster ger ett gott självförtroende inför morgondagens toppmatch mot tabelltvåan Skellefteå AIK. Lägg därtill att Linköping besegrade Skellefteå med 3-5 för en månad sen.

– Vi har spelat bra nu och är på väg uppåt efter uppehållet, samtidigt som vann vi där uppe senast och har en bra känsla från den matchen. Vi ska åka upp och göra vårt bästa, säger Linköpings Roger Melin.

Matchen är Linköpings tredje bortamatch mot Skellefteå på drygt en och en halv månad. De två tidigare matcherna har slutat med varsin seger för de båda lagen, något som talar för att det kommer bli en tuff match mellan två väldigt bra lag.

– Det är lite annorlunda att möta ett lag tre gånger på bortaplan innan man möter dem på hemmaplan. Skellefteå har riktigt bra form just nu och har vunnit tre raka matcher med många mål framåt. De har väldigt bra självförtroende så det blir givetvis en tuff match, vilket det alltid blir när man möter Skellefteå som är ett gediget topplag.

Linköping har hittills tagit tre poäng på bortaplan mot Skellefteå och har stått för två bra insatser. Den senaste, som innebar seger, var en väldigt väl genomförd bortamatch av LHC.

– Vi har gjort två ganska hyggliga matcher där uppe. Den senaste var väldigt bra där vi från start försökte vara aktiva, ta initiativ och inte släppa över allt ansvar och initiativ till motståndaren. Vi ville vara med från start och det tycker jag var bra, det är så vi vill spela mot alla lag och jag tyckte att det kändes bra senast.

Till morgondagens match är det frågetecken på Daniel Grillfors, som inte var med och tränade på måndagsförmiddagen. Vid frånvaro av Grillfors kommer Linköping att åka upp med sju backar, tretton forwards och två målvakter.