• Huvudsponsorer

LHC öppnar mot fjolårsfinalisterna

13 september 2013 15:35

I morgon startar allvaret för Linköpings Hockey Club. SHL-premiären står för dörren, en premiär där Linköping åker till Norrland för att ställas mot fjolårets SM-finalister Luleå Hockey.


– Det är riktigt roligt att det startar. European Trophy i all ära, det är en rolig serie att spela, men det blir lite annat när SHL startar, säger LHCs Roger Melin.

Det är en väldigt tuff utmaning som väntar för LHC i SHL-premiären. Luleå har gått som tåget under försäsongen och kunde ganska enkelt spela hem sin grupp i European Trophy. Lägg därtill att Luleå vann fyra av fem möten lagen emellan under förra säsongen.

– Det är en stor utmaning. Luleå var i final förra året, de har varit ett topplag i ett par år och har fått ihop ett gäng som verkligen krigar varje match. Det är ett bra och ett tufft lag att möta.

Linköpings försäsong kan ges betyget godkänt. Laget vann lite drygt hälften av matcherna i European Trophy och är på god väg att få ihop laget.

– Vi växer hela tiden och vi känner att vi har någonting bra på gång. Vi har alla spelare med i träning och det känns som att alla har steppat upp ett steg inför premiären.

Hur ser läget ut i laget?
– Vi kommer att byta om tretton forwards och sju backar. Jesper Pettersson och Eric Himelfarb är de spelare som inte kommer att åka med till Luleå.